מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף !!אני14/05/2008
אוקיי אז ה'סיפור' שלי הוא כזה..
לפני כ4 חודשים.. ממש באופן פתאומי ,היה לי קושי בהוצאת הצואה.
כל יום זה החמיר , עד שלא יצא בכלל , וכשיצא.. יצא בגושים נורא קטנים.
כמו כן, הופיעו כאבי בטן וגזים.
ניסיתי כמה וכמה תרופות כגון : נרות ,אבקת 'קונסיל' , כדורי 'יובסלקס' , אגיולקס.
אך כלום לא עזר.
פניתי למיון ולאחר שעשו לי את כל הבדיקות [בינהם .. בדיקת תפקודי כבד,בלוטת תריס,צילום בטן,בדיקות דם,לחץ דם ועוד..] ולא מצאו שום מחלה או בעיה שעלולה להיות הגורם המרכזי , קיבלתי סירופ 'אבילאק' במינון גבוה [בהתחלה 30 , ירדתי ל15.. ו10 ] .
אומנם הסירופ עזר לשלשל , והיציאות כרגע הרבה יותר גדולות .. אך עדיין קשה להוציא ולכן אני נעזרת בנרות.
הייתי גם אצל הדיאטנית כך שאני אוכלת בריא ומאוזן [ולפי המחשבה שלה יש לי מעי עצל..]
הבעיה בעצם היא שיש לי לחץ ברקטום ותחושה של אי התרוקנות ודחף לשירותים. [עד כדי כך שקשה לי לשבת במשך זמן ממושך..]
כנראה זה דחף מדומה מכיוון שכלום לא יוצא.
התחושה הזאת מאוד מפריעה לי בחיי היומיום, אפשר להגיד שאני ממש סובלת!
הלחץ הזה שמלווה עם כאבי בטן [שכאמור, כאבים של 'צורך' להוציא ] וגזים .
לעיתים תחושת גרד [ממש פעמיים-שלוש ] .
אני כבר לא יודעת מה לעשות ,וגם הרופאה [שמתחילה לחשוב על בעיה פסיכומטית].
מקווה שתוכל לעזור . ( בדיקה של רופאת גסטרו יש לי רק ב18 ביוני.. ואני כבר ממש לא יכולה לחכות )
כמה דברים שאולי יעזרו :
-מידי פעם אני סובלת מסחרחורות שבהתחלה היו מחוסר B12 אך טופלתי בכדורים ולכן זו לא יכולה להיות הסיבה.
-מידי בוקר... יש תחושת רעב ממש גדולה.. ולאחר זמן קצר [גם אם אני לא אוכלת ] היא נפסקת
-גזים [בצילום הבטן ראו גם שיש הצטברות גזים משום מה.. לא הבנתי כ"כ למה.. ומה זה משפיע.. ואיך אפשר לטפל בזה..
איזה בדיקות כדאי לעשות ? מה יכולה להיות הבעיה?
אני כבר ממש נואשת וסובלת 4 חודשים כאשר דבר זה מפריע לי מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני14/05/2008האם יכול להיות בעיה בשריר הסוגר בפי הטבעת ?
מכיוון תחושת האי התרוקנות , וכן גם הפרשות מפי הטבעת [לפעמים גם ריר.. ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
ד"ר יעקב מאור16/05/2008אני מעריך אך לא יכול לקבוע בודאות כי את סובלת משילוב של מעי רגיש עם תופעה הקרויה אניזמוס-מצב בו מכווצים את סוגר פי הטבעת בעת נסיון להטלת צואה. כל אלה דורשים בירור גסטרואנטרולוג מומחה וטיפולים מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה !
אני16/05/2008הקדמתי את התור לשבוע הבא.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית
ד"ר יעקב מאור16/05/2008ראי תשובה לשאלותיך בהודעה השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)