מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- hcv viral loadעמי28/05/2008
שלום קיבלתי תוצאות של בדיקת hcv viral load.
לפני הטיפול היו לי 1.07e6 חלקיקים - מעל מיליון.
כעת בבדיקה יצא שאני שלילי - הכוונה מתחת ל600 כי המכונה מגלה עד 600 חלקיקים.
אני גנוטייפ איי 1 ואחרי שלושה חודשים של טיפול. רציתי לדעת האם כעת יש אפשרות לקצר את הטיפול כי אני סובל מתופעות לוואי שמציקות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה...
עמי28/05/2008אני יכול לשתות אלכוהול??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCV VIRAL LOAD
ד''ר יעקב מאור29/05/2008מתיחס לכל השאלות:
1. העובדה שאחרי 3 חודשי טיפול לא ניתן לגלות את הוירוס בדם (רצוי בשיטה איכותית המגלה יותר מ- 50 יחידות למ"ל) מהווה אידיקציה שקיימים סיכויים טובים שתתפטר מהוירוס בתנאי שתמשיך את הטיפול למשך שנה ובמינון המתאים לך (לפי המשקל). באם תופעות הלוואי בלתי-ניסבלות, הייתי ממליץ כי תתיעץ עם מומחה הכבד או הגסטרואנטרולוג המומחה המטפלים בך.
2. לא קיימת כמות אלכוהול שצריכתה בטוחה בחולי הפטיטיס C.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
עמי29/05/2008איזו בדיקה יותר איכותית יש ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה איכותית
ד"ר יעקב מאור29/05/2008בדיקה איכותית משמעותה בדיקה שמצינת אם יש או אין וירוסים בדם בדרגת דיוק של מעל 50 יחידות למ"ל (ואינה מציינת בשום צורה את טיב הבדיקה).
זאת בניגוד לבדיקה כמותית המציינת את מספר יחידות הוירוסים למ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
עמי29/05/2008אההה חח חשבתי שהיא יותר איכותית פשוט חח..
חשבתי בהתחלה שבגלל שהייתה ירידה ענקית ממיליון לפחות מ600.. מקצרים את הטיפול..
בכל מקרה... גם כוסית אלכוהול אחת לשבועיים בערך תזיק??
אני אחרי 4 חודשים ללא אלכוהול בגלל הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב..
עמי29/05/2008דיברתי עם מעבדת הכבד בהדסה כרגע (שם עשיתי את הבדיקה), והיא אמרה שהם בדקו גם כמותית וגם איכותית. והיא גם אמרה כמו שאתה אמרת 50 יחידות למ"ל.
בכל מקרה מה זה אומר מה ההבדל בין הבדיקות?
לדעתך גם כוסית פעם ב... של אלכוהול תזיק ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד"ר יעקב מאור29/05/2008תשובה לכל השאלות:
קיימים מקרים נדירים בהם העומס הנגיפי הינו נמוך מ- 600 יחידות אך גבוה מ- 50 יחידות-כלומר הנגיף קיים בדם, גם אם בכמות קטנה, לכן חשובה הבדיקה האיכותית.
כפי שציינתי קודם, בחולים עם הפטיטיס C מומלץ באופן גורף לא לצרוך אלכוהול ולא קיימת כמות אלכוהול שצריכתה בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה....
עמי29/05/2008לגבי האלכוהול טוב אני אחזיק את עצמי עוד ..
ולגבי הבדיקה שאלתי אותה לגבי זה היא אמרה שעשיתי 2 בדיקות - 2 מבחנות.
אחת כמותית ואחת איכותית - ושהעמוס הנגיפי שלי מתחת ל50.. ככה היא אמרה עוד לפני ששאלתי על מספרים..
עוד שאלה.. האלכוהול במצבי הוא בגלל ההפטיטיס או בגלל התרופות?
כי אני יודע שיש תרופות שאסור לשתות אלכוהול כשנוטלים אותן..
תודה רבה לך ד"ר..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד"ר יעקב מאור29/05/2008אני שמח שאתה מחדד את נושא האלכוהול והפטיטיס C:
ממחקרים רבים ורחבי היקף ברור כי צריכת אלכוהול בחולים שנידבקו בהפטיטיס C הינה אחד הגורמים (הניתנים לשליטה) המאיצים את התקדמות תהליך הצטלקות הכבד עד ליצירת שחמת הכבד. לצערי, בכל המחקרים לא אותר ערך סף בטוח לכמות האלכוהול שאינה גורמת נזק כבדי בחולים עם הפטיטיס C.
האינטראקציה של אלכוהול עם התרופות הניתנות לטיפול בהפטיטיס C פחות משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
עמי29/05/2008תודה רבה לך על התשובות המהירות דוקטור..!!
אני שואל בגלל שיש לי איזה אירוע חשוב היום ורציתי קצת לשתות.
אם הוירוס נמצא בכמות של פחות מ50 ברוך השם אני לא דואג כל כך, בכל זאת 2 כוסות פעם ב4 חודשים לא ניראה לי שיזיקו.
הפחד שלי היה שהשילוב עם התרופות יגרום לנזק.
דוקטור תודה רבה לך שוב.. עזרת לי מאוד...!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת.
עמי29/05/2008הכוונה שלי היא שאנשים בעלי פחות מ50 יחידות וירוס הם בעצם לא חולי הפטיטיס סי.
אז אם נכנסים לזה אז בעצם דינם כדין כל לוגם לא?
תודה שוב וסליחה על כל ההודעות.. ((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר יעקב מאור30/05/2008תשובה לכלל השאלות:
גם לאדם שיש לו פחות מ- 50 יחידות למ"ל במיוחד אם הוא תוך כדי טיפול ולא ברור לחלוטין שסילק את הוירוס יש עדיין מידה כזאת או אחרת של נזק כבדי ולכן לא מומלץ לצרוך אלכוהול.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות אנא פנה למומחה הכבד או הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה רבה...!!
עמי30/05/2008שבת שלום ותודה רבה..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לד"ר מאור על הסבלנות.
אורית02/06/2008ו.. ארז, תרגיש טוב ועזוב כבר את האלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לד"ר מאור על הסבלנות.
אורית02/06/2008ו.. ארז, תרגיש טוב ועזוב כבר את האלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורית.
עמי02/06/2008לא יודע איך הייתי מסתדר בלי ההמלצה שלך.!
ד"ר מאור תודה שוב, על התשובות המהירות והמלאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)