תוצאות בדיקות דם תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם תפקודי כבד
    שואלת
    28/05/2008

שלום , אני בת 23 , חודשיים וחצי אחרי לידה,
    בבדיקת דם שנעשתה לפני שבועיים וחצי התוצאות הן:

31- 0 U/L 41 GOT (AST)

31- 0 U/L 59 GPT (ALT)

36- 0 U/L 14 GGT

120- 30 U/L 90 ALK. PHOSPHATASE

חזרתי על הבדיקות אתמול והתוצאות הינן:

31- 0 U/L 35 GOT (AST)

34- 0 U/L 60 GPT (ALT)

38- 0 U/L 13 GGT

120- 30 U/L 93 ALK. PHOSPHATASE

וגם:

mIU/ml 0.00 negative HEPATITIS Bs Ab

- negative HEPATITIS Bs Ag

- negative HEPATITIS C Ab

מה אומרות הבדיקות?
    האם יש קשר לתפקוד בלוטת התריס?
    בבדיקת דם לפני שבועיים וחצי :
    1 4.20- 0.35 mIU/L 4.58 TSH

20.0- 10.0 pmol/L 15.8 T4- FREE

670- 180 pmol/L 367 VITAMIN B12

45.0- 7.0 nmol/L >54.5 FOLIC ACID

291.0- 10.0 ng/ml 22.0 FERRITIN

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    ערכי ייחוס שונו

תודה והרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת-

שואלת
    28/05/2008

אני נוטלת כדורי ברזל - פוריק הריון,
    האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד''ר יעקב מאור
    29/05/2008

מתיחס לכל השאלות:
    בתשובתי אני מניח שאת חשה בטוב.
    הבדיקות מציינות הפרעה קלה באנזימי הכבד שבמידה ויחזרו על עצמם תוך תקופה של כחודש יש להרחיב את הבירור מעבר למה שבוצע. רצוי שהבירור יבוצע על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה.
    ניתן לומר שאין לך זיהום בנגיף הפטיטיס B ו- C.
    תת-תריסיות יכולה במקרים מסוימים לגרום הפרעה כבדית. תכשירי ברזל על-פי-רוב אינם גורמים הפרעה באנזימי כבד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות חדשות...

שואלת
    29/05/2008

קיבלתי כעת תוצאות של בדיקת דם חוזרת והתת תריסיות חלפה.. כעת הערכים של ה TSH תקינים.
    אני חשה בעייפות בעיקר אך יכול להיות שזה מחוסר ברזל, הנקה, ושינה לא רציפה בלילות
    לפעמים מרגישה כמו צביטה בצד שמאל באיזור הצלעות.. האם יכול להיות קשור? או שזה שריר שנתפס?
    בנוסף השתמשתי במשחת קלוטרימאזול כנגד פטריה במשך שבועיים לפני כחודש וחצי, האם יא יכולה לגרום לעליה בתפקודי הכבד? ותוך כמה זמן אם כן ההשפעה תחלוף?
    (השתמשתי בה לפני יומיים פעמיים , האם זה בסדר?.. הפסקתי את השימוש בה .)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד"ר יעקב מאור
    29/05/2008

1. עייפות יכולה להגרם גם במקרים של דלקת כבד המתבטאת בעלית אנזימי הכבד.
    חוסר ברזל על-פי-רוב אינו סיבה לעייפות באם אינו מלווה באנמיה משמעותית . כמובן שקימה בלילה לצורך הנקה יכולה להיות סיבה מוצדקת לעייפות.
    2. הכאבים המתוארים אינם ספציפיים למחלה מסוימת, אולם, לא ניראה כי קיים קשר בינם לבין ההפרעה באנזימי הכבד.
    3. תכשירים אנטי-פטריתיים שונים יכולים לגרום הפרעה באנזימי כבד. התכשיר הספציפי שבו השתמשת גורם בשכיחות נמוכה יחסית הפרעה כזו ובנוסף נטילת התרופה לתקופה קצרה לפני זמן ממושך יחסית אינה מתאימה להפרעה כבדית הניגרמת מתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני אדע שיש דלקת בכבד?

שואלת
    29/05/2008

האם אני צריכה לבקש לעשות בדיקה מסוימת או לחכות חודש ולחזור על בדיקות הדם לתפקודי הכבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני אדע שיש דלקת בכבד

ד''ר יעקב מאור
    30/05/2008

כפי שציינתי באם את חשה סה"כ בטוב הייתי ממליץ לחזור על בדיקת אנזימי הכבד בעוד כחודש ואם יהיו עדיין מוגברים לבצע בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה..

שואלת
    01/06/2008

למה עלי לשים לב במשך החודש הזה? אני שואלת כדי שלא אהפוך כל כאב בטן קטן לתסמין של דלקת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר יעקב מאור
    01/06/2008

בעיקר סימפטומים של עייפות ניכרת שלא כתוצאה מעבודה מאומצת, חוסר תיאבון, בחילה ניכרת עם או ללא הקאה וכמובן הופעת צהבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו