מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאות להפטיטיס סי והריוןאיילת04/06/2008
שלום,
אני נשאית של הפטיטיס סי (סרולוגיה חיובית ל HCV אך PCR שלילי. ANA שלילי 1741. IGA ברמה 458 עם IGM תקין. תפקודי כבד בבדיקות הדם תקינים) ואני שוקלת הריון.
יש לי כמה שאלות - 1. האם יש סכנה שאעביר את הנגיף לעובר?
2. האם יש סכנה שההריון והשינויים ההורמונליים עלולים לגרום להתפרצות של המחלה?
3. האם יש סכנה שאדביק אחרים בזמן הלידה?
רוב תודות!
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפאטיטיס C
ד''ר סטיבן מלניק04/06/2008אין לך HCV בכלל! זה המצב שאנו שואפים להגיע עם טיפול. כך שאין סיבה לדאגה כלל. דרך אגב HCV פעיל לא עובר כל כך דרך הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות
איילת05/06/2008תודה דר' על תשובתך!
ברצוני להבין אם כן, מה המשמעות של סרולוגיה חיובית אם אין לי כלל HCV (כפי שאמרת)? ומה ההבדל בין סרולוגיה ל- PCR? ומה יותר חשוב לקביעת המצב?
וגם, האם אין סכנה של התפרצות המחלה ועלייה בתפקודי כבד (מעבר לנורמה) בזמן הריון?
שוב תודה וסליחה על ההטרדה הנוספת...
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
עמי05/06/2008לפי הבנתי... המחלה לא יכולה להתפרץ כי הוירוס לא נמצא בגופך!
בדיקת PCR היא הבדיקה האם יש הפטיטיס סי.
סרולוגיה ניראה לי זה לגלות האם יש נוגדנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCV
ד''ר סטיבן מלניק05/06/2008לאחר כל מחלה ויראלית כולל שפעת ואדמת מופיעים נוגדנים- זה מצביע על חשיפה לנגיף. PCR זו שיטה לגלות החומר הגנטי של הנגיף בדם ומצביע על פעילות של נגיף- שיכפול של החומר הגנטי בדם. רק בדיקה זו מצביע על פעילות של הנגיף. מאחר שכ80% של אנשים עם זיהום בHCV נשארים עם דלקת פעילה בדיקת נוגדנים 0שהיא קלה יותר לביצוע) משתמש כבדיקת סקר.
הסבערות לפתח PCR חיובי פיתום היא נמוכה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)