מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קוליטיס?דנה14/06/2008
שלום רב,
בת 33. היציאות שלי רכות ברובן, לעיתים מעט נוזליות, פעם-פעמיים ביום. אין דם שנראה בצואה אך יש לוקוציטים לפי בדיקת צואה. אני לא סובלת מכאבים.
בנוסף אני לוקחת אלטרוקסין 100 מ"ג פעם ביום מזה שנה.
לאחר בדיקת אנדוסקופיה אני כנראה מאובחנת כחולת קוליטיס (אדמומיות קלה לאורך 60 ס"מ שנבדקו) כאשר טיפול עם פרוטוציד הביא להקלה משמעותית. מאז (מזה חודש) ניסיתי טיפול באסאקול ואחר כל ברפאסאל. שניהם הופסקו כתוצאה משלשולים קשים מאוד עד כדי דימום שהחלו כעבור זמן קצר. יומיים לאחר הפסקת התרופות חזרתי ליציאות הרגילות ולתחושה הטובה.
התזונה שלי מאוד מסודרת ואני עושה פעילות גופנית באופן קבוע.
השאלות שלי:
- מצב שבו היציאות רכות נחשב "לא בסדר"?
- האם יש אפשרות לא להיות מטופלת בתרופות כלל (כמובן כל עוד המצב נמשך כמו שהוא) אלא להקפיד על תזונה מתאימה, אורח חיים בריא ורוגע כללי? ואם לא,מה כן? כיוון שאני הרגשתי לגמרי טוב רק עם הפרוטוציד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קוליטיס?
ד''ר יעקב מאור14/06/2008להערכתי יש לאבחן את מצבך באופן מדויק כוון שיש מצבים של דלקות מעי זיהומיות ממושכות שעשויות להגיב לפרוטוציד ויש דלקות כרוניות לא זיהומיות מה שקרוי מחלה דלקתית כרונית של המעי שהטיפול בהן שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)