בעיות קיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קיבה
    אושרה
    21/06/2008

שלום שמי אושרה (23)

לפני כשלוש שנים התחילו אצלי בעיות של הקאות בחילות וצרבות (בעיות שמעולם לא היו לי לפני זה). הרופא אבחן את זה כדלקת קלה בקיבה, ונתן לי כדורי "פמוטידין". התופעות היו באות והולכות כשמדי פעם נזקקתי לכדורים, אך בכללי לא הרגשתי שהדבר מפריע לי יותר מדי למהלך החיים. יש לציין כי בשלב זה לא נשלחתי לשום בדיקה.

בחצי שנה האחרונה הסימפטומים החלו להחמיר (בעיקר צרבות בחילות ויציאות חומציות). נשלחתי לבדיקת נשיפה ולבריום - בשניהם לא נמצא דבר.
    לפני כשלושה חודשים התחילו לי שילשולים קשים המלווים בכאבי בטן ובחילות. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שם אובחנה דלקת בקיבה ללא חיידק.
    התחלתי טיפול ב"אומפרדקס", אך גם לאחר חודש בטיפול לא הרגשתי שיפור, והיו לי בחילות קשות ונפיחות בבטן העליונה. הרופא נתן לי כדור "נירווקסל" שהפחית במידה משמעותית את הבחילות.
    (אני ממשיכה את הטיפול בשני הכדורים כבר כמעט חודשיים וחצי, בתוספת שמירה על דיאטה מתאימה).

יש לציין כי בנוסף לדברים האחרים - ערכי הברזל וה-בי 12 שלי היו נמוכים והתחלתי ליטול כדורי ברזל (פרו-גראדומט). הכדורים עשו לי כאבי בטן ועצירויות קשות, והחלפתי לכדורי "ג'נטל איירון" שאמורים להיות ללא תופעות לוואי - אך מאז שהחלפתי כדורים התחלתי שוב לשלשל.

מאז האבחון בגסטרוסקופיה עברו כמעט שלושה חודשים, ואני לא מרגישה שיפור משמעותי - התפקוד של מערכת העיכול לא סדיר (עצירויות שילשולים ויציאות חומציות), וזה למרות שבבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נראה כי הדלקת בשלבי סיום.

אני לא יודעת אם זה קשור אך בחודש האחרון יש לי תופעות של חום נמוך בערב (7.5) שנעלם בבוקר, עייפות תמידית ונימול בידיים וברגליים שבא והולך.

אני מרגישה כאילו הרופא מפספס משהו, אולי הדלקת לא מסבירה את כל התופעות שיש לי וצריך לבדוק כיוונים אחרים. אולי צריך בדיקות מעיים? בדיקות אלרגניות? לאיזה כיוון להמשיך, ועם איזה מומחה ניתן להתייעץ?

בבקשה ייעצו לי כיצד להמשיך. אושרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קיבה

הוספת תגובה

• בעיות קיבה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/06/2008

אני חושב שעדיין כדי להיות במעקב של רופא גסטרו.
    ממליץ לבדוק בכיוון מחלת צליאק. יתכן גם תסמונת המעי הרגיז.
    מציע למשיך המעקב רופא גסטרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו