מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קולנוסקופיהאורי22/06/2008
שלום ד"ר שמי מיטל ובשבוע הבא אני צריכה לעבור בדיקת קולנוסקופיה אני נורא מפחדת מהבדיקה ורציתי לדעת אם במהלך הבדיקה אני מרגישה את כל הפעולות אמרו לי שניתנת זריקת תשתוש אך אני עדיין ירגיש את הבדיקה, ד"ר אני ממש בפניקה מהבדיקה הנ"ל ולא יודעת מה לעשות רציתי לדעת מה הסיבוכים שעלולים להיווצר ממנה והאם היא כואבת, עוד משהו קטן אמרו לי שאני צריכה לשתות שני בקבוקים אשר גורמים לצוואה אבל לא נאמר לי מתי אני צריכה לשתות אותם האם בבוקר שלפני הבדיקה או כמה ימים לפני זה אודה לך אם תוכל להסביר לי קצת על הבדיקה ולקראת מה אני הולכת כי אני נורא מפחדת ותודה רבה ד"ר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור22/06/2008בדיקת הקולונוסקופיה הינה בדיקה מאוד בטוחה ואשר גורמת לאי-נוחות מסוימת בבטן הנובעת מניפוח המעי באוויר, אך לא לכאב משמעותי במרבית המקרים. זריקות הטישטוש הניתנות דרך הוריד מפחיתות במידה רבה את התחושות הבלתי נעימות וגורמות ל"השכחת" הבדיקה כך שהחויה אם הייתה בלתי נעימה נישכחת. הבדיקה נימשכת כ- 20 דקות ובסיומה הניבדק/ת מתאושש/ת מזריקת הטישטוש במשך כ- 20 דקות נוספות. סיבוכים הינם נדירים ביותר וניתנים לטיפול יעיל אם מאותרים מוקדם.
נוזל ההכנה סופודקס נילקח בערב לפני הבדיקה אם הבדיקה בבוקר למחרת ובערב לפני ובבוקר הבדיקה באם הבדיקה מתבצעת בשעות אחר הצהריים.
במכוני הגסטרו השונים קיים חומר כתוב מפורט מאוד על הבדיקה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולנוסקופיה
אורי23/06/2008תודה רבה ד"ר יעקב מאיר עזרת לי מאוד יש לי עוד שאלה קטנה הבדיקה נערכת ב-11 בבוקר אז לפי מה שאני מבינה אני צריכה לקחת בקבוק אחד מהחומר המשלשל בבוקר שלפני הבדיקה ואחד בערב אבל רציתי לדעת אם אני צריכה לחכות זמן מסויים בין בקבוק לבקבוק, אני נוטלת לקס עדין כמעט על בסיס קבוע בגלל שאני סובל מעצירות רציתי לדעת אם אני צריכה לקחת גם אותו ביום שלפני הבדיקה אשמח אם תוכל לענות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד&23/06/2008ניתן ורצוי ליטול משלשלים כגון לקסדין לפני בדיקה בעיקר באנשים עם עצירות כרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)