בדיקת קולנוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולנוסקופיה
    אורי
    22/06/2008

שלום ד"ר שמי מיטל ובשבוע הבא אני צריכה לעבור בדיקת קולנוסקופיה אני נורא מפחדת מהבדיקה ורציתי לדעת אם במהלך הבדיקה אני מרגישה את כל הפעולות אמרו לי שניתנת זריקת תשתוש אך אני עדיין ירגיש את הבדיקה, ד"ר אני ממש בפניקה מהבדיקה הנ"ל ולא יודעת מה לעשות רציתי לדעת מה הסיבוכים שעלולים להיווצר ממנה והאם היא כואבת, עוד משהו קטן אמרו לי שאני צריכה לשתות שני בקבוקים אשר גורמים לצוואה אבל לא נאמר לי מתי אני צריכה לשתות אותם האם בבוקר שלפני הבדיקה או כמה ימים לפני זה אודה לך אם תוכל להסביר לי קצת על הבדיקה ולקראת מה אני הולכת כי אני נורא מפחדת ותודה רבה ד"ר !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולנוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה

ד''ר יעקב מאור
    22/06/2008

בדיקת הקולונוסקופיה הינה בדיקה מאוד בטוחה ואשר גורמת לאי-נוחות מסוימת בבטן הנובעת מניפוח המעי באוויר, אך לא לכאב משמעותי במרבית המקרים. זריקות הטישטוש הניתנות דרך הוריד מפחיתות במידה רבה את התחושות הבלתי נעימות וגורמות ל"השכחת" הבדיקה כך שהחויה אם הייתה בלתי נעימה נישכחת. הבדיקה נימשכת כ- 20 דקות ובסיומה הניבדק/ת מתאושש/ת מזריקת הטישטוש במשך כ- 20 דקות נוספות. סיבוכים הינם נדירים ביותר וניתנים לטיפול יעיל אם מאותרים מוקדם.
    נוזל ההכנה סופודקס נילקח בערב לפני הבדיקה אם הבדיקה בבוקר למחרת ובערב לפני ובבוקר הבדיקה באם הבדיקה מתבצעת בשעות אחר הצהריים.
    במכוני הגסטרו השונים קיים חומר כתוב מפורט מאוד על הבדיקה.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולנוסקופיה

אורי
    23/06/2008

תודה רבה ד"ר יעקב מאיר עזרת לי מאוד יש לי עוד שאלה קטנה הבדיקה נערכת ב-11 בבוקר אז לפי מה שאני מבינה אני צריכה לקחת בקבוק אחד מהחומר המשלשל בבוקר שלפני הבדיקה ואחד בערב אבל רציתי לדעת אם אני צריכה לחכות זמן מסויים בין בקבוק לבקבוק, אני נוטלת לקס עדין כמעט על בסיס קבוע בגלל שאני סובל מעצירות רציתי לדעת אם אני צריכה לקחת גם אותו ביום שלפני הבדיקה אשמח אם תוכל לענות לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד&
    23/06/2008

ניתן ורצוי ליטול משלשלים כגון לקסדין לפני בדיקה בעיקר באנשים עם עצירות כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו