עליה ב-ALT וכבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה ב-ALT וכבד שומני
    מיקי
    30/06/2008

שלום רב, אני כבת 44, ברקע לפני 8 וחצי שנים סרטן שד, נשאות גנטית,ללא שחלות, עד כה ללא השנות, בדיקות באופן כללי תקינות. בסי.טי בטן שנערך לפני שנתיים-שלוש צויין שיש לי כבד שומני. אני סובלת מעודף משקל של כ-25 קילו, שחלק ממנו עלה בשנתיים האחרונות. עד לפני שנה תפקודי הכבד היו תקינים, לפני כשלושה חודשים ערך ה-ALT עלה ל-45, בדיקה נוספת שנערכה היום הראתה עליה קלה נוספת ל-48, הערך לא חזר לקדמותו , כלומר לנורמה. האונקולוג שלי ממש לא התייחס לנתון זה, שאר תפקודי הכבד תקינים ובמסגרת הנורמה וכן הבדיקות האחרות. אני בכל זאת מודאגת מעט, כדי שלא אשלח למליון בדיקות ולחץ נוסף, האם עליה באנזים זה יכולה לנבוע מכבד שומני, האם נחשבת לעליה משמעותית והאם מספיק לעקוב ולראות עוד מספר חודשים מה המצב? (מודאגת אם זה קשור חלילה לעברי, נוטלת ציפרלקס באופן קבוע זה מספר שנים, ותמיד סובלת מבחילות עקב כך, לא רק בזמן האחרון, אלא גם בתקופה שתפקודי הכבד היו תקינים) אודה מאוד על תשובתכם, המשך יום נעים, מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה ב-ALT וכבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר סטיבן מלניק
    01/07/2008

בהחלט יכול להסביר העליה. יש אופציה גם שכבד שומני קשור ל tamoxifen שאולי את נוטלת.
    בהרבה מקרים פעילות גופנית וירידה במשקל גורמים לירידה של הבדיקות דם של הכבד אז מציע לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני - ותודה רבה לד"ר מלניק

מיקי
    01/07/2008

בוקר טוב ד"ר מלניק, ראשית מודה מאוד על תשובתך המהירה והמרגיעה קצת... איני נוטלת טמוקסיפן (שלילית להורמונים). שכחתי לציין שמאז ניתוח הסרת השחלות, ערכי הכולסטרול שלי עלו מעל הנורמה, הטוטל - 240, והLDL 160 העליה חלה בשנה וחצי האחרונות, לפני כן היו תקינים לחלוטין, הטריגליצרידים נעים בין 160 ל-190. האם גם לכל נתונים אלה יכולה להיות השפעה על תפקודי הכבד או שאין קשר? לאחר כמה זמן של פעילות גופנית של הליכות , שאני עושה כעת, בצירוף דיאטה קלה ניתן לראות שיפור אם בכלל? ושאלה אחרונה בהחלט (סליחה על המבול...), האם נטילת ציפרלקס , במשך שנים, שבפני עצמו גורם לבחילות, יכולה להשפיע גם על תפקודי כבד, או שפשוט השינוי בתפקודי כבד יכול לגרום להתגברות הבחילות? ושוב תודה מראש על הנכונות לעזור, פשוט לפתע נכנסתי ללחץ.... המשך יום נעים , מיקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו