שקיעה מוחשת ו-CRP גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיעה מוחשת ו-CRP גבוה
    נועה
    03/07/2008

שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה במחלת גרייבס; לא טופלתי בתרופות, מאחר והמחלה נסוגה מעצמה ועד היום אני מאוזנת. לפי כחצי שנה, בעקבות תלונות על עייפות וחולשה, נבדקתי שוב והממצאים הראו על אנמיה קלה (המוגלובין 10.9), CRP 25, ושקיעה מוחשת. לפני כחודש וחצי ה-CRP עמד על 19, מה שמראה על ירידה קלה. השקיעה נשארה כשהיתה. ערכתי בירור גסטרו (גסטרוסקופיה, קולונסקופיה) - יצא תקין, למעט בקע סרעפתי ודלקת בוושט. הרופא סבור כי ממצאים אלו לא מסבירים את ה-CRP ואת השקיעה המוחשת; הוא מגשש באפלה ולא בטוח מהו הצעד הבא. יצוין כי אני עדיין סובלת מעייפות מדי פעם, אולם אני מתפקדת כרגיל. אשמח לשמוע את דעתכם ממה יכולים לנבוע הממצאים ומה יש לעשות כדי לגלותם. תודה, נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה מוחשת ו-CRP גבוה

הוספת תגובה

• שקיעת דם ןCRP

ד''ר סטיבן מלניק
    03/07/2008

קשה להסביר התמונה. צריך לראות מאפיינים של האנמיה כולל ברזל , פריטין וויטאמין B12. הCRP מעט מוגבר אך ממצה זה לא ספיציפי. האם אנזימי הכבד תקינים? אני לא רואה קשר לממצאים בגסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו