התיעצות-הפסקת טיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות-הפסקת טיפול תרופתי
    תומר
    04/07/2008

אני חולה בקרוהן תקופה ארוכה ומטופל תרופתית. לאחר תקופה ארוכה בה אני מטופל ע"י תרופות בלבד שבעתי מהרפואה המערבית. והחלטתי להפסיק על דעת עצמי את הטיפול התרופתי גם אם יגרום להרעה במצבי הרפואי. אני שלם עם החלטתי וזו החלטה סופית שלי. זהו נושא לדיון נפרד ואולי לא בפורום גסטרו אבל על רגל אחת וכרקע להחלטתי אספר שאף רופא גסטרו (והלכתי ללא מעט) לא ניסה אפילו להסביר לי כיצד להפעיל את מערכת הגסטרו שלי בצורה טובה יותר עבור הגוף שלי או לנסות לגלות הרגלים לא טובים שרכשתי עם השנים. הביקורים שלי (והלכתי ללא מעט) מסתכמים בדר"כ בכמה דקות בהם נרשמת לי "תרופה". כרגע "תרופות" זה כל מה שיש לרופאים להציע. החלטתי להמשיך טיפול ברפואה משלימה גם אם לא הוכח מחקרית על הטבה שיכולה לבוא לי מטיפול כזה.וכרגע פרט לרפואה טבעית אינני רואה צורת טיפול שתוכל להבריא אותי. כואב לי שאני אאלץ לקבל טיפול מרופאים שבדר"כ למדו במכללות שאינני יודע מה טיבם האקדמי אולם למרות זאת בעיני זאת הרפואה האמיתית. יחד עם זאת, אינני רואה הכל בשחור ולבן. אני מעוניין להמשיך לבקר אצל רופא הגסטרו שלי לצורך מעקב שוטף. החשש שלי - וביחוד לאור העובדה שאני מטופל אצל רופא גסטרו בכיר (מנהל מחלקה) ומבוקש שהוא יסרב להמשיך לטפל בי לאור העובדה שאני מסרב לקבל את הטיפול התרופתי שהוא מציע לי - תרופתי וגם לאור העובדה שהוא רופא מבוקש. בקרוב יש לי ביקורת אצלו ואני לא רוצה להכנס ל"עימות" איתו ואף חושש מכך. שאלותי: 1. האם הוא יכול לגרוע אותי מרשימת המטופלים שלו על רקע הפסקת הטיפול שהוא מציע לי על דעת עצמי ? 2. כמו כן אינני יודע כיצד להציג בפניו את התיזה שלי מבלי חלילה לפגוע בו ובטיפול אותו מעניק לחולים שלו ובוודאי מאמין שזה יחלים אותם. (כאן בפורום הכל אנונימי ואני מקווה שאינני פוגע הרי זו התיזה שאני מסגל לטיפול בעצמי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול

ד''ר סטיבן מלניק
    06/07/2008

לא נראה לי סבירר שהרופא יפסיק את המעקב. אנו מציעים טיפול למטופלים אך הם צריכים להסכים לקלבלו. כמובן יש סיכון שהמחלה תצא משליטה ואז חשןב להיות במעקב. גם חשוב לבדוק שהטיפול המשלים לא מזיק- לצערי אנני חושב שהוא יכול לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו