צהבת c בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת c בהריון
    שולי
    05/07/2008

שלום רב, בת 29, בשבוע 10 בהריון ראשון עם תאומים. במסגרת בדיקות דם התגלו התוצאות הבאות: HCV ABS POSITIVE HCV PCR QUANT 623219.40 IU/ML 6.2 E+5 IU/ML שיטה זו מקובלת כניסיונית ויש להתייחס .אליה בהתאם בקבלת החלטות קליניות HCV ABS.CONF. Unnecessery See HCV PCR Result יש לציין כי בדיקות תפקודי כבד תקינות ואני נתקלת בבדיקה זו לראשונה. מה אומרות התוצאות? האם יש לי צהבת ואם כן כיצד לא הרגשתי זאת? כיצד זה משפיע על ההריון? אודה לתשובה מודאגת,שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת c בהריון

הוספת תגובה

• C בהריון

ד''ר סטיבן מלניק
    06/07/2008

יש כנראה HCה אבל בצורה קלה. בדרך כלל זה לא עובר ביחסי מין ולא בלידה ולא בהנקה.
    ללא טיפול יש סיכוי להגיע לשחמת הכבד של 20% במשך 20 שנה אז יש זמן לטפל. לא מטפלים בהריון בכלל ומאחר שההחלטה לטפל לא פשוט מציע להפנות לרופא כבד. גם כדי שבן הזוג יעבור בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת בהריון- עוד מספר שאלות

שולי
    06/07/2008

תודה על תשובתך ברצוני לשאול עוד מספר שאלות. כשנולדתי (1979) קבלתי מנות דם, האם יתכן שההדבקה היא ממנות דם אלו? לא עברתי ניתוחים, לא צרכתי סמים ו/או אלכוהול ואין לי קעקועים. אני בחורה בריאה בדר"כ ואת התוצאה גיליתי רק בבדיקות דם שגרתיות בהריון. בדיקות תפקודי הכבד תקינות, ועולם לא גיליתי סימנים למחלה. האם יתכן שיש לי צהבת כבר 29 שנים? תודה, מודאגת שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת בהריון

ד''ר יעקב מאור
    06/07/2008

סביר מאוד שנידבקת ממנות דם שקבלת בסמוך ללדתך. ידוע מהסיפרות כי הדבקה בהפטיטיס C בשלב מוקדם בחיים מביאה למחלת כבד קלה בדרך כלל. בנוסף אם אכן נידבקת לפני 29 שנים ומצבך שפיר סביר מאוד כי התקדמות מחלת הכבד אצלך איטית ביותר אם בכלל. כפי שציין ד"ר מלניק הפטיטיס C על פי רוב אינה מלווה בתסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתון נוסף שהתקבל בבדיקת דם

שולי
    08/07/2008

HCV GENOTYPE 1a מה פירוש הנתון? האם העובדה שיש לי צהבת סי תפריע למהלך ההריון ו/או תפגע בעוברים? מודאגת מאוד, מודה לך מראש על התייחסותך, שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתון נוסף

ד''ר יעקב מאור
    08/07/2008

להפטיטיס C קיימים 6 תתי-סוגים שהשכיח בהם הינו גנוטיפ 1. גנוטיפ זה דורש טיפול ממושך יותר של שנה ולצערנו תוצאות טיפול זה פחות מוצלחות מאשר הטיפול בגנוטיפים 2 או 3 שהם הבאים בתור מבחינת שכיחות. בכל מקרה גנוטיפ 1 אינו גורם למחלה קשה יותר.
    למזלנו הטוב אין דחיפות בטיפול בהפטיטיס C ולכן תוכלי לקבל אינפורמציה מלאה והתייחסות פרטנית לאחר הלידה.
    אני ממליץ כי תפני ליעוץ פרטני אז אצל מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

שולי
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו