דיברטיקוליטיס, כאבי גזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיברטיקוליטיס, כאבי גזים
    דנית
    07/07/2008

לפני כ-3 חדשים אושפזתי בשל דיברטיקוליטיס עם פרפורציה מכוסה. בעוד שבוע אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה. בימים האחרונים יש לי לעתים קרובות כאבי בטן והרגשה של צורך ליציאה. כשאני הולכת לשירותים לרוב יוצא לי רק אויר והלחץ משתחרר לזמן מה, ואחכ"ך חוזר שוב. לא היה שינוי בתזונה שלי לאחרונה. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת של האויר הלוחץ? האם יתכן שנוצר שוב נקב במעי ודרכו נכנס אויר למעי? אין לי חום וסיטי מלפני חודש הראה שאין דלקת. שאלה נוספת: הופניתי לקולונוסקופיה. האם זה חיוני? לשם מה? (אם היה סרטן המעי הגס רוב הסיכויים שהיו רואים סימנים לכך גם בסיטי? )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס, כאבי גזים

הוספת תגובה

• דורטיקוליטיס

ד''ר יעקב מאור
    07/07/2008

גם אם אין חום יתכן שאת סובלת מארוע חוזר של דיורטיקוליטיס על-כן עליך להבדק על-ידי גסטרואנטרולוג או כירורג בשאלה זו. במקרה כזה רצוי לקבל טיפול אנטיביוטי דרך הוריד או דרך הפה בתלות החומרת המצב ולהיות על דיאטה ללא שארית לתקופה של מספר שבועות. אם יש דלקת סעיפים רצוי לדחות את ביצוע הקולונוסקופיה בחודש לערך. ה- CT מתקשה לעיתים להבדיל בין דיורטיקוליטיס וגידול לכן הינה חיונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו