מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפטיטיס A בהריוןמודאגת13/07/2008
הי, ילדו אותי בשבוע 37 עכב ערכי GPT ו GOT מוגברים(GPT 106) ילדתי בניתוח קיסרי - חשד לרעלת הריון - לא בדקו הפטיטיס. כשבוע לאחר הלידה ערכי אנזמי הכבד ירדו קצת GPT 98 GOT 54 ואז עלו שוב שבוע לאחר מכן ל- GPT 170 ו- GOT 102 רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות לגילוי צהבת. התוצאות הראו שנדבקתי בהפטיטיס A: IGG חיובי IGM גבולי כמה זמן לוקח עד שערכי הכבד יורדים לנורמה? במהלך ההריון היה לי וירוס בחודש שביעי כחודשיים לפני הלידה - האם ערכי הכבד לא היו צריכים כבר לחזור לנורמה ממזמן? ובנוסף בדקנו את התינוק שלי להפטיטיס A וראינו ש ה-IGG שלו חיובי אך ה- IGM שלו שלילי - מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר יעקב מאור14/07/2008הייתי ממליץ כי תתיעצי גם עם גסטרואנטרולוג ילדים.
ראשית אינני משוכנע כי הסיבה לעליה באנזימי הכבד הינו הפטיטיס A, שכן בהפטיטיס A חריפה (הרוב המוחלט של המקרים) ערכי האנזימים (GPT, GOT) הינו מעל 1000. נוכחות נוגדן מסוג IGM גבולי אינו ספציפי ויכול לבטא החלמה מזיהום (אם נניח שהזיהום הוירלי בחודש שביעי היה הפטיטיס A למרות שאז ככל הניראה לא ניבדקו האנזימים), או לבטא הפעלה כללית בלתי-ספציפית של מערכת החיסון. בדיקת הנוגדנים בילוד מצביעה על מעבר פסיבי של נוגדנים מסוג IGG ממך לילדך. נוגדנים אלה יעלמו ככל הניראה בעוד 3-6 חודשים, כך שילדך לא עבר הפטיטיס A (שאינו עובר בשליה או בתעלת הלידה) ואינו מחוסן מפני הדבקות מהפטיטיס A (בארץ מחסנים את כל הילדים כנגד הפטיטיס A).
רעלת הריון יכולה לגרום לעלית אנזימי כבד שבחלק מהמקרים מתמידה אחרי הלידה.
באם ההפרעה ממשיכה אני ממליץ כי תבדקי אצל מומחה לחמלות כבד או אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מודאגת15/07/2008אני הבנתי שכאשר ערכי אנזמי הכבד עולים ויורדים כפי שקורה אצלי זה ככל הנראה עקב משהו וירלי. האם זה מדויק? מה עוד זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור15/07/2008מחלות כבד רבות ולא רק מחלות הניגרמות מוירוסים מסתמנות בתנודתיות באנזימי הכבד. בעיקר הדבר נכון לגבי מחלות אוטואימוניות - הניגרמות מפגיעת מערכת החיסון בתאי הכבד, אולם גם במחלות אחרות.
לך הייתי מציע להתאזר במעט סבלנות ולהמתין לאפשרות הסבירה שהאנזימים יתנרמלו תוך זמן קצר. אם האנזימים ימשיכו להיות גבוהים יהיה צורך בבירור מקיף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)