מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם סירולוגית למחלת קרוהןפנינה15/07/2008
שלום לדר' מלניק אני מטופלת בכדורי פורינטול מזה כ-15 שנה לאחר שאובחנה אצלי מחלת קרוהן לפני 24 שנים. אני במעקב מתמיד של קולונוסקופיה ובדיקות דם.לאחרונה הוצע לי על ידי הרופא המטפל שלי לבצע בדיקת דם-ibdx,הבדיקה היא פרטית בעלות של כ600 ש"ח. האם זה חיוני לבצע אותה? האם יש צורך אחרי ש-24 שנים אני ידועה כחולה במחלת קרוהן? הוא טוען שהוא לא בטוח אם זה קרוהן או קוליטיס. האם זה ישנה משהו? יש לי הטבה עם כדורי הפורינטול. אנא ענה לי בברכה פנינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירולוגיות למחלת קרון
ד''ר יעקב מאור15/07/2008קיימות בדיקות סרולוגיות (בדיקות דם) רבות שנועדו לאבחן קיום מחלות מעי דלקיות ובדיקות רבות אחרות שנועדו לאבחן בין מחלת קרון לבין קוליטיס. יכולת האבחנה בין המחלות אינה מוחלטת והבדיקות מהוות רק נידבך אחד בקריטריונים לאבחנה בין שתי המחלות. באופן מעשי במקרה שלך היות ומחלתך בהפוגה ואת מקבלת טיפול שיכול להתאים הן למחלת קרון והן לקוליטיס אין חשיבות רבה בהבדלה. במקרים של התלכחויות קשות או כאשר עומדת על הפרק כריתת המעי הגס אזי יש לכך חשיבות.
באם תרצי להתיעץ ספציפית עם ד"ר מלניק תוכלי לפנות שוב בשבוע הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)