טיפולי פריון והפרעה בפעילות הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי פריון והפרעה בפעילות הכבד
    שרון
    09/08/2008

שלום, לפני כשנתיים וחצי ילדתי - הלידה זורזה בשבוע 36 עקב עליה של אנזימי הכבד. הנ"ל התגלה לאחר שהתחלתי להתגרד בכל הגוף (בעיקר כפות ידיים ורגליים) - הבנתי שהתופעה קשורה לתפקוד הכבד. נכון להיום אני נמצאת בטיפול הורמונלי לקראת הפריה, התחלתי זריקות של גונל F לפני 6 ימים, אתמול לאחר בדיקת דם הוגדל המינון ל- 4 אמפולות, כלומר 300 IU - היום בשעות הבוקר המאוחרות התחיל גרוד שמזכיר לי את הגרוד הנ"ל. עלי לציין שגם ההריון הקודם היה לאחר טיפול הפריה אולם אז המינון היה 3 אמפולות כלומר 225 IU ולא היו תופעות כאלה. האם יתכן שמינון כזה יגרום לבעייה בתפקוד הכבד? תודה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון ופעילות כבד

ד''ר יעקב מאור
    09/08/2008

ניראה לי שסבלת בהריון הקודם מתופעה הקרויה כולסטזיס (הפרעה בהפרשת המרה) הריונית. תופעה זו יכולה להתרחש גם בשימוש בהורמונים למשל גלולות למניעת הריון. יש צורך לבדוק אנזימי כבד כדי לודא שאכן הגרד קשור בתופעה זו. באם קיימת הפרעה כזו עליך להוועץ במומחה למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו