עייפות קשה לאחר האכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות קשה לאחר האכילה
    פרח
    11/08/2008

אני בת 35 רזה (מאוד יש אומרים)כרבע שעה בערך לאחר האוכל אני מרגישה עייפות מוזרה שמשתלטת עלי ממש/ כמו חוסר יכולת לתפקד , כאילו לגוף אין כוח לחלוטין וכל מה שאני רוצה זה לישון אפילו אם אני באמצע פעילות, או ישיבה כמו נפילת מתח כאילו כוח המשיכה עובד על כל איברי הגוף ומפיל אותי למיטה.. בדיקות דם יצאו תקינות עיקר המזון שלי הוא קל ללא טיגון או בשר , בעיקר לחם עם משהו עליו כגון חומוס גבינה וכו' . אוכלת ארוחה וקצת בקושי לחץ דם 90/60 דופק 55 עלי לציין שבן זוגי סובל גם הוא מאותה תופעה וגם אצלו ספירת דם תקינה ממה נובעת התופעה המוזרה הזו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות קשה לאחר האכילה

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר סטיבן מלניק
    11/08/2008

קשה לי לתת אבחנה אך נראה לי שיש מקום לבדוק הערך התזונתי של הכלכלה שלך. יש אולי אפשרות של ביעה בקצב הפינוי של אוכל מהקיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר סטיבן מלניק
    11/08/2008

קשה לי לתת אבחנה אך נראה לי שיש מקום לבדוק הערך התזונתי של הכלכלה שלך. יש אולי אפשרות של ביעה בקצב הפינוי של אוכל מהקיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות קשה לאחר האכילה

ענת
    13/06/2011

התייחסות להודעה זו מתאריך 11.08.08
    לשון ההודעה: אני בת 35 רזה (מאוד יש אומרים)כרבע שעה בערך לאחר האוכל אני מרגישה עייפות מוזרה שמשתלטת עלי ממש/ כמו חוסר יכולת לתפקד , כאילו לגוף אין כוח לחלוטין וכל מה שאני רוצה זה לישון אפילו אם אני באמצע פעילות, או ישיבה כמו נפילת מתח כאילו כוח המשיכה עובד על כל איברי הגוף ומפיל אותי למיטה..
    בדיקות דם יצאו תקינות
    עיקר המזון שלי הוא קל ללא טיגון או בשר , בעיקר לחם עם משהו עליו כגון חומוס גבינה וכו'
    אוכלת ארוחה וקצת בקושי
    לחץ דם 90/60
    דופק 55
    עלי לציין שבן זוגי סובל גם הוא מאותה תופעה וגם אצלו ספירת דם תקינה
    ממה נובעת התופעה המוזרה הזו .
    המקרה שלי: סובלת מזה כשנה מתופעה זהה! אני בת 26, בריאה, בכושר מעולה ומקפידה על תזונה בריאה וסובלת מעייפות לא נשלטת - ואני מתכוונת לא נשלטת!!! אחרי שאני אוכלת אפילו ארוחה קלה!! אבא שלי התחיל לסבול מאותה תופעה לפני כשנה בדיוק!!!! זה מגיע למצב של להרדם בנהיגה אפילו!! חייב להיות כאן גורם פתוגן מעורב - במה מדובר? הפטיטיס, הליקובקטר פילורי או חוסר חומציות מספקת בקיבה?? אני אשמח מאוד לתשובתכם בעניין. אוסיף ואציין גם כי אחרי שנה קלה ביותר - הכוונה ל20 דקות - אני כבר מתעוררת ערנית להפליא אחרי העייפות המוזרה הזאת. אציין שלפני שנה לא היו לי סימנים כאלה מעולם! כנל לגבי אבא שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות קשה לאחר האכילה

ענת
    15/06/2011

דר סטיבן מלניק שלום,
    תשובתך לגבי ניתוח כיב בקיבה לא תואמת את מצבי היות ולא עברתי ניתוחים כלשהם בקיבה בחיי, ואני חוזרת ומציינת את העובדה כי אבא שלי ואני התחלנו לסבול מאותה תופעה בדיוק לפני שנה. לכן חשבתי על פתוגן כלשהו כי ניתוחים לא עשינו ולא היה איזה טריגר טראומתי שקרה. מכאן שיש אולי אופציה של העברה/הדבקה כלשהי אחרת ה'צירוף מיקרים' המוזר הזה לא היה מתרחש. תשובתך חשובה לי כי הבעיה מטרידה אותי בחיי היומיום. אם אני רוצה להיות ערנית זה מחייב אותי לא לאכול וזו בעיה לא קטנה. מה גם שאבא שלי עושה נסיעות למרחקים גדולים על בסיס יומיומי מטעם העבודה שלו וזה מעמיד גם אותו בסיכון להרדמות על ההגה (כאמור דבר שלא התרחש מעולם במשך כל 43 שנותיו עד לפני שנה) ולכן אבחנתך חשובה לי. תודה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות קשה לאחר האכילה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/06/2011

זו תלונה לא שגרתית. יש תסמונת dumpingלאחר ניתוחי כיב בקיכבה עם התרוקנות מהירה של הקיבה שגורמת להפרשה מוגברת של אנזימים מהלבלב שיכול לתת תמונה דומה.
    ניתן לבדוק התרוקנות של הקיבה על יד בדיקת מיפוי קיבה.
    קשה לי לחשוב על הסבר אחר אך לא נראה לי שקשור להליקובקטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו