צהבת אוטואימונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת אוטואימונית
    עדית
    16/08/2008

לרופאים ולכולם שלום לפני 7 חודשים לאחר בדיקת דם שגרתית התגלה שבני בן ה-7סובל מצהבת אוטואימונית אנחנו במעקב וטיפול מסור בבית חולים שנידר במחלקת גסטרו ובצמוד לרופאת הילדים במרפאה. הטיפול כולל סטאודים - פרדיזון במינון יורד התחלנו ב40 וירדנו עד 10 ב5 מ"ג הבן שלי הראה סימנים לא טובים בבדיקת הדם ולכן הרופא העלה את המינון של האימורן מ25 ל50 מ"ג כתוצאה שלאימורן יש תקופה עד שהיא משפיעה העלו לו את הפרדיזון עד 15 מ"ג ובנוסף הוא נוטל לוסק כנגד צרבות. יש לי כל כך הרבה שאלות שלחלקן קבלתי תשובה אך הם עדין מציקות 1. איך פתאום בני חלה במחלה אין מחלה אוטואימונית במשפחות שלנו ככל הידוע? 2. מה שונה פרדיזון מאימורן? 3. למה יש משחק המינון? 4. האם הגוף יחלים מהמחלה? 5. מה הנזקים בחשיפה לשמש? 6. ממה עוד להזהר בניטלת תרופות אלו? 7. תמיד הילד סבל מחוסר ברזל האם זה קשור למחלה? עוד רבות השאלות אשמח מאד לקבל תשובות לשאלות אלו. בתודה מראש עדית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת אוטואימונית

הוספת תגובה

• אוטואימון

ד''ר סטיבן מלניק
    16/08/2008

1- לא ברור מדוע זנ מתחיל . יש השפעה גנטית אך אין גורם ברור.
    2-פרדניזון ואימורן פועלים בדרכים שונות. אימורן לוקחת הרבה זמן לפעול ופרדניזון פועלת יותר מהר. גם תופעות הלואי שונות.3- הטיפול משתלץ על המערכת האימונית ומפסיקים לאט על מנת שלא תהיה התלקחות.
    4-יש חלק של החולים שהמחלה חולפת עם הטיפול הראשון אך לרוב צריך טיפול של כמה שנים עד שניתן להפסיק
    5-לא נראה לי שיש קשר לשמש
    6-להזהלרמאיזון סוכר עם פרדניזון במינון גבוה וגם לחץ הדם ולעקב אחרי ספירת הדם עם אימואן
    7-חוס רברזל לא קשור ודורש בירור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדית
    17/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו