בעה בכבד.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעה בכבד.
    רן
    28/08/2008

שלום, הייתי אמור לעבור היום ניתוח להוצאת ציסטה, אך עברתי בדיקות דם לפני הניתוח וגילו הפרעה בתפקודי כבד. הרופאים קיבלו תוצאה רק של אנזים אחד AST-657 כל שאר האנזימים טרם הגיעו מהמעבדה רק מחר בבוקר. מכיוון שערך האנזים הוא פי 15 מהנורמה החליטו לשחרר אותי לבירור ולא לבצע את הניתוח. לפני חודשיים עברתי בדיקת דם שגרתית ותפקודי הכבד היו בגדר הנורמה לחלוטין תקינים. לפני 3 חודשים שלשלתי והקאתי במשך 3 ימים ללא חום ומאז אני סובל מגירויים בפי הטבעת ומצואה רכה/נוזלית לרוב. לטענתם שסיפרתי להם זאת אמרו כי קיים סבירות להפטיטיס מסוים, אך יש צורך בבירור סרולוגיה ואולטרה סאונד שאותם אבצע בחודש הקרוב דרך רופא המשפחה. אני השתמשתי בסטרואידים אנבוליים לצורך פיתוח גוף וכשסיימתי את מחזור נטילת הסטרואידים ביצעתי בדיקות דם והכל היה תקין ללא כל עלייה באנזימי כבד או בשומנים וכולסטרול... אני פונה אליך בשאלה כי אתה מומחה כבד בניגוד לכירורגים ומאמין שאתה תוכל לענות ולעזור לי: איך בחודשיים יש עלייה חריגה של פי 15 מהנורמה? וממה זה נובע? האם שימוש בעבר בסטרואידים אנבוליים (שימוש אחרון בחודש אפריל בדיקות דם תקינות נעשו ביוני) הוא זה שגרם לי לפגיעה בכבד? עד כמה הפגיעה חמורה ומה היא משקפת בערך כזה? קיים סיכון לסרטן?? בתודה וליל טוב, רן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעה בכבד.

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

ד''ר יעקב מאור
    02/09/2008

חסרים נתונים רבים בכדי לענות על שאלתך. AST הינו אנזים הקיים בכבד אולם גם באברים אחרים ולכן אין בטחון שמדובר בכלל בבעית כבד. סטרואידים אנבוליים עלולים לגרום בעיות כבדיות אולם באופן אופייני לא עלית אנזימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

רן
    02/09/2008

תודה רבה על ההתייחסות, אך יש לי שאלה לגבי הסטרואידים האנבוליים, מה הכוונה בעיה אופיינית ולא עליית אנזימים? האם יתכן כי סטרואידים אנבוליים שנטלתי בעבר יגרמו נזק לכבד בעתיד באיזשהו אופן? אם לא נגרם נזק בהווה יש סיבה שיגרם בעתיד בעקבות שימוש בעבר גם אם אני לא נוטל יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

ד''ר יעקב מאור
    03/09/2008

סטרואידים אנבוליים במינונים גבוהים עלולים לגרום להפרעה בהפרשת המרה - ובאופן קיצוני צהבת. קיים קשר שלא הוכח לחלוטין בין שימוש בסטרואידים אנבוליים להתפתחות גידולים שפירים מסוג אדנומה. הסיכון קיים אם כי נמוך בהרבה גם לאחר הפסקת צריכת תכשירים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ

רן
    03/09/2008

שוב שלום ותודה על ההתייחסות. ביצעתי הבוקר אולטרסאונד כבד שיצעת תקין, אך גילו לי פוליפ בגודל 0.3 ס"מ בכיס המרה. לפני שנה וחצי עברתי אולטרסאונד ולא נמצא פוליפ או ממצא מסוים. האם פוליפ בכיס המרה הוא זה שגרם לי לעליית אנזים כה גבוהה? (AST-657) הומלץ לי על מעקב כל חצי שנה. האם הפוליפ הזה הוא גידול שפיר או ממאיר לדעתך? האם קיים סיכון כי הפוליפ יתפתח ויגדל להיות ממאיר? מה היא סיבת הגידול בעצם, ממה הוא נבע הפוליפ? יש קשר לסטרואידים? תודה רבה ויום נעים, רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ

ד''ר יעקב מאור
    07/09/2008

פוליפ בגודל פחות מ- 5 מ"מ אינו ממאיר, אינו דורש מעקב, אינו דורש כריתת כיס-המרה ובודאי שאינו קשור לשימוש בסטרואידים אנבוליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו