כאבים ברום הבטן ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברום הבטן ועוד
    בתיה
    02/09/2008

שלום רב בת 58, מזה כמה חודשים סובלת מכאבים/לחצים ברום הבטן ובבוקר תחושה של בחילה קלה, וכן משריפה בלשון. אין לי צרבות בכלל. התחושות לא חמורות במידה שווה ויש ימים גרועים מאוד וימים טובים יותר. עד עתה הסתדרתי עם 20 מג פאמוטידין כשהיתה בחילה או כאב עמום ובמיוחד נטלתי לפני השינה ולא באופן קבוע. כעת המצב החמיר ובמשך שבועיים אני נוטלת 20 מג לוסק פעמיים ביום שבתחילה נראה שעוזר אולם כעת כבר לא, ויש כאבים עמומים לוחצים בבטן העליונה עם תחושת בחילה שמפריעים במיוחד בשינה ומשבשים את החיים במשך היום. הבוקר החלפתי ל-30 מג לנטון בתקווה שיהיה שיפור. שאלתי היא: האם ייתכן שמדובר בריפלוקס על אף שאין לי צרבות? א.ק.ג. היה תקין. בעבר (לפני 4 שנים)היה לי הליקובקטור פיילורי והכחדתי אותו - האם ייתכן שחזר? אני מבינה שבכדי לבצע גסטרוסקופייה יש לחדול עם חוסמי החומצה כשבוע (?) לפני הבדיקה. אני ממש חוששת לחדול מן התרופות שמא יחמיר המצב. האם יש משהו במקום שאפשר לקחת לפני הבדיקה ועד כמה דחוף לבצע אותה? ולבסוף - מה התרופה העדיפה במצבים כאלה? לנטון? לוסק? אחרת? ומה המינון הנכון? בתודה ובברכה, בתיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברום הבטן ועוד

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן

ד''ר יעקב מאור
    02/09/2008

אין צורך להפסיק טיפול בלוסק לצורך הגסטרוסקופיה. התרופות יעילות במידה שווה אולם יתכן שוני בתגובה באנשים שונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו