עליה בתפקודי כבד- ופעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה בתפקודי כבד- ופעילות גופנית
    טל
    06/09/2008

שלום רב אני ידועה עם סימפטום של כבד שומני, לפני כ- 5 חודשים הייתה עליה של תפקודי הכבד שלי GOT, GPT, ן- GGT, נערכו בדיקות נוספות ונמצא HEPATITIS C+ ושלילי ב- RNA , נבדקתי עי" מומחה כבד, שהעלה את ההשארה שמדובר HEPATITIS C POSETIVE FALS וכנראה מדובר בוירוס הנותן תמונה דומה. נתבקשתי לחזור על הבדיקות כשלושה חודשים אחרי. בשבוע האחרון עשיתי בדיקות חוזרות ומסתבר שיש עליילה נוספת באינזימי הכבד GOT ו- GPT וירידה ב- GGT , אך עדיין מעל הנורמה. אני אמורה לחזור למומחה הכבד, אך עד שאתקבל אצלו שאלה לי, האם יתכן ששוב הוירוס פעיל? אני חשה בעייפות גדולה מתמיד בימים האחרונים וכאבי ראש עמומים, לפעמים אני תוהה אם זה לא פסיכולוגי לאחר שראיתי את תוצאות הבדיקות, לפני כן ייחסתי את התוצאות לעייפות לחזרתי מטיול בחו"ל לפני שבועיים. ידוע לי שעלי לבדוק שוב את התזונה שלי, לעניין פעילות גופנית שאני עוסקת בה האם נכון עכשיו להמשיך בפעילות בחדר כושר? או שמנוחה רצויה, עד לפני נסיעתי לחו"ל הלכתי כ- 3 פעמים לחדר כושר. אני נאבקת בעצמי מול העייפות והידיעה כמה חשוב לעשות כושר, אשמח לדעת מה נכון. לציין שבשנת 2002 היה לי סיפור דומה ואז אובחן EBV IGA חיובי וEBV. EBNA חיובי והתמונה חלפה. בברכה טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנזימי הכבד

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

אם ה PCR לHCV שליל אז C לא פעילץ
    יתכן כבד שומני וגורם אחר.
    לא נראה לי משהו דחוך וטוב ללכת להפטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו