מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחיצות בבטןאורן12/09/2008
שלום רב, אני חולה בקרוהן מזה כ 4 שנים. מצבי טוב יחסית, אני מטופל ב ASA 5 ומדי פעם אני מקבל תגבור בבודסון. לאחרונה הייתי אצל הרופא בעקבות חולשה וחום מתמשך. הוא לחץ לי על הבטן(הבדיקה הרגילה) ולא כאב לי, רק הרגשה של אי נוחות. הוא נתן לי שוב מרשם לבודסון, ולי דווקא נראה שסכ"ה סבלתי מכאב בטן רגיל ושאין צורך בזה. רציתי לדעת מה הסימנים שהרופא שבודק את הבטן מחפש בעצם? ומה הם אמורים להגיד? הבעיה היא שהוא לא משתף אותי ולא נותן לי הסברים שמספקים אותי. החלפתי כבר רופא מאותה סיבה, שגם הוא לא היה דברן. הוא היה ממש נחמד, אבל חוץ מלהגיד לי: "זה סימן טוב/ זה סימן לא טוב" הוא לא הסביר לי. אני אמנם סומך על השיפוט דעת שלו, אבל אני רוצה הסברים. האי נוחות שקיימת לי בבטן היא עניין קבוע אצלי בעקבות המחלה, ורציתי לדעת מה בעצם אומרות הלחיצות האלה בבטן. כבר למדתי שכאבים בצד ימין התחתון של הבטן יכולים להיות אינדיקציה לפעילותה של המחלה. אני רוצה להיות יותר מעורב במה שקורה לי וגם להרגיש איזה שהוא ביטחון מהידע.. חיפשתי באינטרנט בכל מיני אתרים אבל לא מצאתי דברים שנוגעים בכך באופן ברור.. אז אשמח אם תוכלו להגיד לי מה הרופא בוחן כשהוא בודק לי את הבטן עם היידים? בברכה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2008בדרך כלל נותנים סטראידים כאשר יש פעילות של המחלה . ושיש היצרויות שחלק משני לבצקת. יתכן דברים במעבדה שגון שקיעת דם מוחשת וממצאים בבדיקה.
בבדיקת הבאן יתכן מסה שזה מספר לולעי מעי נדבקים ביחד, ורגישות עם כאבים בשיחרור היד. קשה לי להשביר השיקול- ךפעמים רק תחושה שאתה נראה חולה ו שיש יותר עייפות.
יש chrons disease activity index שניתן לחשב שנותן במחקרים הערכה אובקטיבית של חומרת המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)