בדיקת קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולונוסקופיה
    לימור
    14/09/2008

אני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה. פרט לבדיקה עצמה, לא הוסבר לי באופן מפורט מה הולך להיות. 1.מה מותר לאכול בימים שלפני הבדיקה? 2.אם אני אוכל רק מרקים כמה ימים לפני הבדיקה, האם יוקל לי כשאקח את המשלשלים? 3.כשסבלתי משלשולים חריפים ומימיים זה גרם לי להתעלפות, האם כשאקח את המשלשלים אני עלולה להרגיש אותו הדבר? 4.כמה זמן אחרי שתיית החומר המשלשל אני אמורה להתחיל לשלשל ומתי זה אמור להיגמר? 5.האם זה נכון ששעתיים לפני הבדיקה אסור אפילו לשתות מים? 6.מהי זריקת טשטוש, היכן מקבלים אותה ומה מרגישים אחרי שמקבלים אותה? 7.האם הבדיקה כואבת או לא נעימה למרות זריקת הטשטוש? 8.האם דגימה של ביופסיה מהמעי כואבת? 9.כמה זמן לאחר הבדיקה נשארים בחדר התאוששות? 10.האם יש תופעות לוואי של שלשולים או דימומים כתוצאה מהבדיקה? אודה לכל התשובות על מנת שאוכל לדעת מה הולך להיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונו'

ע
    15/09/2008

הי לימור, עברתי את הבדיקה בשבוע שעבר אז אולי אני אוכל לתת לך כמה תשובות בתקוה שזה יעזור לך.. 1.בימים שלפני הבדיקה יש תפריט מיוחד-היית צריכה לקבל הוראות מהמקום שבו את מבצעת את הבדיקה מה מותר ומה אסור לאכול כי לכל מקום יש הוראות משלו..אבל בגדול מומלץ להמנע מפירות ירקות וכל מה שקשור לסיבים תזונתיים וביום לפני הבדיקה דיאטת נוזלים בלבד..2.אחרי חצי שעה בערך משתיית החומר את אמורה להתחיל לשלשל..והרבה:)זה יגמר אחרי כמה שעות ארוכות..3.לפני הבדיקה אסור לשתות מים..אבל כמה שעות בסה"כ..לא נורא בכלל 4.זריקת הטשטוש היא מנה מכובדת של חומר מרגיע כזה כמו ווליום לדעתי את תוך 10 שניות רדומה ולא זוכרת כלום..יש מי שמקבל ביד או בכף היד..איפה שיש וריד טוב:) 5.ברמת העקרון בגלל הטשטוש את לא אמורה להרגיש שומדבר..אני אישית זזתי והרגשתי מה קורה איתי אבל לא כאב..פשוט הרגשה מוזרה, אבל זה מאד סובייקטיבי , יש כאלו שלא מרגישים כלום.6.אחרי הבדיקה נשארים בערך חצי שעה אפילו פחות בהתאוששות עד שאת מתעוררת לגמרי..7.אחרי הבדיקה בד"כ יש הרגשת נפיחות וגזים כי ממלאים לך את המעי באויר..זה עובר..ואולי קצת מיחושים בבטן..אבל ממש שטויות.בקיצור-חוץ מההכנה ושתיית החומר לפני-שזה שלב מזעזע!!..הבדיקה ממש קלילה! מקוה שעזרתי!בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר יעקב מאור
    17/09/2008

תודה לע'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר יעקב מאור
    17/09/2008

ראי תשובתי המפורטת בפורום גסטרו של שיבא לגבי ההכנה.
    מספר מילים בקשר לבדיקה עצמה:
    1. בדיקה מבוצעת בטישטוש דרך הוריד (לא הרדמה מלאה) הנותנת הפחתה משמעותית של הכאבים, הרגשת נינוחות ושיכחה של החויה.
    2. תתכן אי-נוחות בבטן תחתונה למרות הטישטוש בעת ניפוח אויר במעי.
    3. ביופסיה אינה כואבת.
    4. לאחר הבדיקה זמו ההתאוששות הינו 20-30 דקות.
    5. יתכן כאב או דמם קל (הדמם רק באם נילקחה ביופסיה) לאחר הבדיקה. אם הכאב קשה, הדמם משמעותי או מופיע חום יש לפנות למיון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו