PCR הפטיטיס C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PCR הפטיטיס C
    לילך
    16/09/2008

שלום, בבדיקות דם שגרתיות נמצא נגיף הפטיטיס C ברמה נמוכה מאוד בבדיקת PCR התגובה היא Low Positive יש לי 2 שאלות: 1. האם להסיק מכך שאני נושאת את הנגיף? 2. האם יתכן מצב בו נחשפתי בעבר לנגיף והגוף פיתח נוגדנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PCR הפטיטיס C

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד''ר יעקב מאור
    17/09/2008

לכל אדם שנחשף לנגיף יהיו נוגדנים (שאינן מגינים עליו). יתכן מאוד שאת נושאת את הנגי, לצורך בירור נוסף הייתי ממליץ כי יבדקו אנזימי הכבד, RNA נגיפי כמותי ויבדק הגנוטיפ של הוירוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

לילך
    21/09/2008

קודם כל תודה על המענה בינתיים בוצעה בדיקה נוספת לבקשת המעבדה, עדיין אין תשובות... אודה אם תוכל לענות לי על 2 שאלות נוספות: ב - RNA נגיפי כמותי . מהו הערך שיכול "להרגיע" אותי ? מהי בדיקת הגנוטיפ של הוירוס? תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    21/09/2008

אין ערך של עומס נגיפי "שיכול להרגיע" למעט היעדר וירוסים. לגנוטיפ חשיבות בהחלטה על משך הטיפול וקביעת הסיכוי לסילוק הוירוס באמצעות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

לילך
    25/09/2008

שלום, תוצאה של בדיקה (שלישית) - NEGATIVE -- תזכורת --- בדיקה ראשונה - "רמת נוגדנים נמוכה" בדיקת PCR ראשונה - LOW POSITIVE בדיקה PCR שניה - NEGATIVE אני מבינה (ותקן אותי אם אני טועה) שהדבר שולל קיום הנגיף בגופי? איך יתכן שפעמיים נמצאו נוגדנים ואילו בפעם השלישית לא? תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    26/09/2008

יש לך ככלהניראה הפטיטיס C עם עומס נגיפי נמוך היורד לעיתים מתחת לסף הגילוי בשיטות המקובלות לכן לעיתים HCV RNA חיובי חלש ולעיתים שלילי. עליך להתיעץ עם מומחה למחלות כבד לגבי צורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו