הפטיטיס C- אבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס C- אבחנה
    ד"ר אורי
    19/09/2008

לאשתי יש ANTI HCV חיובי כבר מזה 7 שנים. PCR היה שלילי 4 פעמים לאחר מכן. אני נבדקתי ו ANTI HCV שלילי אצלי. שאלתי בעבר מומחה למחלות כבד שאמר שכנראה שהיה לה נגיף HCV שעזב אותה ספונטנית. יש לנו ילד בן 3 שנים ואף רופא לא ביקש לבדוק האם יש לו את הנוגדנים- בהפטיטיס C תתכן העברה ורטיקלית ככל הידוע לי. האם אפשר להיות רגוע שלאשתי אין הפטיטיס C? או שכדאי לבדוק שוב תפקודי כבד אצל אשתי (שהיו תקינים לפני כשנה), וכן PCR+ גנוטייפ+ רמת נגיף כמותית? גילוי נאות- אני רופא ולא ידעתי על כך- חשבתי שאם PCR שלילי אז המשמעות היא שלא ניתן לכמת עומס נגיפי. במקרה זה- רופאת המשפחה של אשתי (שכנראה אינה מתמצאת) הפנתה אותה ל 3 הבדיקות הנ"ל... לחוו"ד מקצועית אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס C- אבחנה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    19/09/2008

ד"ר אורי, קרוב לודאי שצודק מי מטוען שאשתך סילקה את הנגיף באופן ספונטני. יש לזכור אבל כי HCV RNA שלילי איכותי הינו מתחת ל- 50 יחידות כך שתתכן באופן תאורטי!!! וירמיה ברמה מאוד נמוכה שמשמעותה אינה ברורה (ובנוסף יתכנו פלוקטואציות בוירמיה). אני מצציע לבדוק מידי שנה אנזימי כבד ו- HCV RNA איכותי אצל אישתך. אם הינך מודאג אין שום בעיה לבדוק נוגדנים ל- HCV אצל ילדכם ואם שלילי הרי אין לו הפטיטיס C.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יש סיבה שיהיו לו נוגדנים?

ד"ר אורי
    19/09/2008

בהנחה שיש וירוס ברמה נמוכה ביותר שלא נקלטה אף ב PCR? או שאין לי מה לחשוש? בכל מקרה אבצע את הבדיקה אך הייתי מעוניין לשמוע את עצתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    20/09/2008

אני מניח שאתה מתייחס לילדך. בגיל 3 נוגדנים שליליים ישללו לגמרי אפשרות של זיהום וינתנו לכם שקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו