בדיקת קלונוסקופיה דרך הפה ופי הטבעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קלונוסקופיה דרך הפה ופי הטבעת
    הילה
    27/09/2008

ד"ר שלום רב, אני בת 21 ולפני כשבוע וחצי סבלתי משילשולים מאוד כבדים וחזקים שגרמו לי למצב של כמעט התייבשות (חום גבוה ול.ד נמוך של 85/43), הופנתי למיון ושם ביצעו לי בדיקות דם שתוצאותים היו טובות, (חשוב לי לציין שאני סובלת משלשולים מזה כשנה לסירוגין) הרופא במיון רצה לאשפזי ע"מ לבצע בדיקות מהסיבה שאני סובלת משלשולים במשך זמן ממושך אך לא ברציפות, ביקשתי מהרופא חהשתחרר ולגשת לבדיקות דרך קופ"ח שלי, השבוע ניגשתי לרופא המשפחה שלי והוא נתן לי לבצע מס' בדיקות דם (ספירת דם, קלוקוז, esr, iron, electrolytes, ferrtin, folic acid, vitamin b12, c-reactive proten,transferrin ), בדיקות צואה (parasites in stool, stool cult profile)והפנייה לבדיקת קולונוסקופיה דרך הפה ודרך פי הטבעת. פרט נוסף שברצוני לציין זה שאני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט מזה כשנתיים וחצי. להלן שאלותיי/דאגותיי: 1. האם זה לא נחפז מדי לגשת לעשות את הבדיקה דרך הפה ופי הטבעת מבלי שבדקו אותי לפני כן בדרכים אחרות פחות פולשניות (או לפחות לראות רופא גסטרו)? 2. האם הבדיקות הנ"ל מסוכנות? 3. האם יש צורך להפסיק ליטול את הגלולות למניעת הריון טרם הבדיקה? ואם כן אז מתיי? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/09/2008

1- התשובות של הבדיקות יהיו תוך ימים בודדים
    2- נראה לי שיש מקום לבצע הבדיקות ללא קשר לתוצאות- גם אם תקינות
    3- הסיכון פחות מ 1 ל2000.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחת לענות לי על שאלת הגלולות;

הילה
    28/09/2008

ד"ר שלום, שכחת לענות לי בדבר שאלתי על הגלולות, האם עליי להפסיק לפניי הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחת

ד"ר יעקב מאור
    28/09/2008

אין צורך להפסיק גלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו