גזים ונפיחות - מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים ונפיחות - מה עושים?
    ליאת
    29/09/2008

שלום רב, מזה תקופה ארוכה (חודשים) אני סובלת מנפיחות וגזים. הורדתי את כמות מוצרי החלב שאכלתי וכיום אני שותה חלב (2% שומן) רק בכוס קפה (3-4 כוסות ביום) ואוכלת גביע יוגורט ביו בבוקר. אני ממעטת לאכול גבינות שמנות (אחת לכמה זמן אוכלת עם חברים פיצה). חשבתי כי אולי מוצרי החלב גורמים לי לנפיחות וגזים. האם יש צורך להוריד את כל מוצרי החלב מהתפריט?? בנוסף - אני ביום רגיל אוכלת בבוקר דגני בוקר (חיטה מלאה ואורז), ארוחת עשר - פרי, צהריים / ערב - סלט ירקות (הכולל בתוכו שום ובצל), דגים ומעט בשר בקר, 2 פרוסות לחם וטחינה. הגעתי למסקנה שחומוס לא עושה לי טוב וכן עדשים. מבחינת שתיה אני שותה עד 2.5 ליטר מים ביום (בקיץ, בחורף מגיעה ל 1.5 ליטר מים). האם יש משהו בתפריט שגורם לי לנפיחות וגזים?? אציין שכל יום ישנה יציאה, אני מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה רבה (יכול להיות שמדובר יותר בנפיחות ולא במשקל?!?!). כן אציין שאני מיואשת כבר!!! הלכתי לדיאטנית שאמרה לי שהתפריט שלי מצוין ואין לה מה להוסיף לי או לגרוע. אודה לכם מאד מאד על עזרתכם. שנה טובה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים ונפיחות - מה עושים?

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

אני ממליץ כי תמנעי לחלוטין מחלב ומוצריו לחודש ואח"כ תחדשי צריכת גבינות קשות, יוגורטים, גבינות רכות וחלב ניגר בסדר זה אחת לשבוע. זו הדרך הטובה ביותר לברר קשר בין הנפיחות לאי-סבילות לקטוז (חוסר פירוק של סוכר החלב). נסי גם להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון חומוס, שעועית וכו'. פרוביוטיקה יכולה לעזור לך מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליאת
    02/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו