שאלה בהדבקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בהדבקות
    ה
    17/10/2008

שלום ! יש לי חבר שעבר לפני 5 שנים השתלת כבד,צהבת זיהומית,כיום ברוך השם עבר את ההשתלה בהצלחה ,וחיי רגיל,רק עם כדורים לכבד. שאני שאלתי את החבר,אם זה תושרשתי ,או מסוכן לי אמר שלא, מה שהבנתי, השהוא היה ילד קטן, לא זיהו את המחלה מהר, ובעקבות זה הוא הסתבך. חברה שלי הלחיצה אותי מאוד, ואמרה לי תיזהרי לא להדבק. אני מאוד אוהבת את החבר שלי, אבל אני גם אשאל אותו, וגם רציתי שאלה מקצועית, האם יש לי מה לדאוג , עלי ובמידה ויהיו לי ילדים ממנו, ילדי יוכלו לקבל ממנו את הצהבת. בבקשה תשו לי סדר בראש, נהיה לי לחץ מזה, ואני לא מוכנה לוותר עליו בכבוד רב, ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בהדבקות

הוספת תגובה

• הדבקה

ד''ר יעקב מאור
    17/10/2008

אם מדובר בהפטיטיס C קרוב לודאי שלחברך יש נגיף בדם (גם אחרי ההשתלה). סיכויי ההדבקה מהפטיטיס C בין בני זוג קבועים !!! הינם נמוכים מאוד. באם מדובר בהפטיטיס B ומצב חברך טוב יתכן מאוד שרמת הנגיף נמוכה מסף הגילוי בבדיקות המעבדה. גם במקרה זה קיים סיכון להדבקה שהינו נמוך. המצב מחייב שימוש בקדדום עד שיבורר אם את מחוסנת להפטיטיס B (בבדיקות דם) או שתקבלי חיסון כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו