מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה מחובר ברזל, הליקובקטר פירולישי24/10/2008
שלום, אני בן 25, בריא בד"כ, דיאטה עשירה בירקות ובפירות (לא צמחוני אך גם לא קרניבור), עוסק בספורט. באחרונה סבלתי לראשונה בחיי מעצירות קשה, שנמשכה כשבוע וכללה מספר מעט של יציאות קטנות. החלה באופן מפתיע ללא כל שינוי בהרגלי התזונה וכו'. העצירות נפתרה לאחר שימוש באוילק במשך שלושה ימים. לאחר מכן, חשתי כאבי בטן (עליונה ותחתונה לסירוגין) מתונים שנמשכו כעשרה ימים וחלפו לבסוף אף הם. עם או בלי קשר לנ"ל, בבדיקת דם שערכתי לראשונה מזה שנים רבות התגלתה רמה נמוכה מאוד של המוגלובין (9-9.9) וכן רמות נמוכות של ברזל (34 לאחר שבוע של טיפול בכדורים), ויטמין B12, כולסטרול וכן נוכחות נוגדנים לחיידק הליקובקטר פירולי. נשלל G6PD. אחוז HYPO מעל הנורמה (52.8%). HCT, MCH, MCHC, MCV כולם מתחת לנורמה. לתחושתי מדובר במצב שנמשך מזה תקופה ארוכה (מספר שנים) ולא בשינוי פתאומי. הרגלי התזונה והחיים שלי לא השתנו וגם לא חשתי ברע - הדבר התגלה כאמור בבדיקה מקרית. יש לציין עם זאת, כי מזה מספר שנים אני שם לב לסחרחורות שפוקדות אותי כאשר אני עובר במהירות ממצב של שכיבה לעמידה (לא ייחסתי לכך חשיבות רבה). החלתי ליטול כדור ברזל ותוסף B12 לפי המלצת הרופאים, במקביל לבירור רפואי. בבדיקת אולטרא סאונד בטן לא נמצאו ממצאים חריגים, פרט לטחול שגודלו "בקצה העליון של הנורמה". גם בגסטרוסקופיה לא נמצאו ממצאים חריגים. בקולונסקופיה התגלה gastritis, רירית בצקתית והיפראמית בגוף הקיבה ונלקחה ביופסיה. בכל מקרה לא אותר דימום'. להבנתי ה-gastritis יתכן שמקורו בהליקובקטר. אשמח לקבל חוות דעת לגבי הסיבות האפשריות לממצאים החריגים בבדיקות הדם ורמת ההמוגלובין הנמוכה. האם יתכן כי מדובר בבעיה תזונתית בלבד? האם יתכן קשר להימצאות ההליקובקטר? כמו כן, האם נראה שארוע העצירות החריג קשור לאותו בעיה או שמדובר בצירוף מקרים? כיצד מומלץ להמשיך את הבירור? תודה רבה, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2008לא נראה לי חוסר תזונתי ובראש ובראשונה יש לחשוד על מקור של דימום ממע העיכול. יתכן גסטריטיס משני לחיידק HP אך יתכן מקור במעי דק. יש מקום לבירור נוסף אולי כולל קפסולה למעי הדק.
ממליץ להפנות לרופא כסטרו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)