היצרות בתריסריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצרות בתריסריון
    ליאורה
    15/11/2008

שנים רבות (למעלה מ 30 שנים) אני סובלת מכיב בתריסריון. לפני חצי שנה עברתי ארוע של דמם מהכיב (וגם לפני 15 שנים) למרות ששנה קודם טופלתי נגד חיידק ההליקובקטר.( פעם שלישית במהלך חיי). בבדיקה אנדוסקופית הרופא לא הצליח להגיע לאיזור הקיב בשל היצרות קשה במעבר מהקיבה לתריסריון. הרופא הסביר לי שההיצרות היא כתוצאה מצלקות רבות שנוצרו באיזור הכיב כנראה בשל העובדה שכיב זה מגליד וחוזר שוב. הוא אמר שהפיתרון הוא ניתוח אך לא כדאי לי כיוון שמיקום הכיב מאוד מסובך (חיבור בין התריסריון הלבלב וכיס המרה אם הבנתי אותו כהלכה) לא קיבלתי שום טיפול,בחודשים האחרונים אני מרגישה החמרה אני מקיאה כמעט מדיי יום,אפילו שתית מים או קפה יוצרים אצלי תחושת שובע ומיד מתחילות בחילות צרבות גרפסים מלווים בריח לא נעים, אני לא יכולה לבלוע רוק ובסופו של דבר אני נאלצת ליזום הקאה כדי לשפר את ההרגשה. אני מרגישה סבל רה שמשפיע על תפקודי היומיומי. שאלתי מה ניתן לעשות? האם אין מנוס מניתוח או שיש אפשרויות אחרות לשיפור המצב הקיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היצרות בתריסריון

הוספת תגובה

• היצרות בתרסריון

ד''ר יעקב מאור
    15/11/2008

לעיתים קיימת אפשרות של הרחבה אנדוסקופית (בגסטרוסקופיה) באמצעות בלון מיוחד. יש לבדוק התאמת ההיצרות להרחבה מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו