כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    מאיה
    26/11/2008

ד"ר שלום , אני בת 32 לאחר ניתוח קיסרי שני .בבדיקות לאחר הניתוח התגלו ערכים של ALT (GPT)---70 AST (GOT---37 לאחר כשבועיים שוב ביצעתי את הבדיקות והערכים יצאו: ALT (GPT)---78 AST (GOT)---42 שלחו אותי לאולטרסאונד כבד וכליות ובמקביל ביצעתי בדיקות לצהבת והתשובות הם: Hepatitis B Surface Ag שלילי Hepatitis B Surface Ab 13.4 Hepatitis C Ab(EIA) שלילי, לגבי האולטרסאונד אין ממצאים חריגים הכל תקין. יש לציין שאני 15 ק"ג במשקל יתר וחוץ מזה מנהלת אורח חיים בריא ושאר התשובות של המעבדה היו תקינות על מה מעידים נתונים אלו? הם אני חולה בצהבת ? הם זה בגלל המשקל? האם יש מקום לבירור נוסף? לפני הניתוח כל הבדיקות היו תקינות . תודה מראש מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר יעקב מאור
    26/11/2008

האפשרויות האבחנתיות מרובות וכוללות השפעה של תרופות שונות הניתנות סביב ניתוח, זיהום באותה תקופה ועוד. באם ההפרעה ממשיכה יש צורך לברר את סיבתה על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. מחלת כבד שומנית הינה מצב שכיח מאוד הקשור לעודף משקל. אפשרות זו קיימת גם אם ה- US אינו מראה כבד שומני (יש צורך ב- 30% הסננבהשומנית לשם הדמיתה ב- US).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו