מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבה רגישהאושרה30/11/2008
אני בת 23 ולפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים בקיבה, תחושת נפיחות ולעיתים גם התקפות שילשולים. עשיתי את כל הבדיקות המומלצות ולא נמצאה אצלי שום בעיה רפואית. הרופאים החליטו שיש לי תסמונת המעי הרגיז ובזה סגרו את התיק. הלכתי להתייעץ עם דיאטנית, וניסינו להוריד מוצרים שונים כדי לבדוק מה גורם להתקפות. לא הצלחנו עד היום למצוא קשר לאוכל, אני כבר כמעט שנה נמנעת ממאכלים שומניים, חלביים, חריפים חמוצים, וכל דבר טעים אחר בעצם. כמו כן אני מטופלת בתרופות אומפרדקס ונירבקסל שעוזרות לי להפחית תחושות של בחילה וצרבת, אבל לא משפרות את הכאבים בקיבה וההתקפות. קראתי על תסמונת המעי הרגיז, וזה לא ממש תואם את התסמינים שלי - הכאבים הם תמידיים והתקפות השילשולים נדירות. אני מרגישה חום בקיבה וחומציות, ובכל התקף הכאב מתחיל מלמעלה ורק אחרי זה יורד למעיים. גם ביציאות רגילות יש תחושה של דחיפות וחומציות מוגברת. גם הדיאטנית שלי סבורה שהבעיה שלי היא בקיבה ולא במעיים. החיים שלי כרגע משותקים, הרופאים מבחינתם נתנו לי את מילתם האחרונה, ואני לא מוכנה לקבל את העובדה שאין אבחנה מדוייקת יותר או לפחות דרך להקל על המצב כך שאוכל לחזור לתפקד. יש תקווה? רפואה סינית, אלטרנטיבית אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה רגישה
ד''ר יעקב מאור30/11/2008לתסמונת המעי הרגיש יש ביטויים קלסיים של כאב בטן ונפיחות לסרוגין המוקלים עם פעלת המעיים ושינוי יציאו: שלשול, עצירות ו/או שלשול/עצירות לסרוגין. אבל, לעיתים ההסתמנות אינה קלסית ובכל זאת מדובר במעי רגיש. באם הבירור שבצעת שאמור לכלול בדיקות דם, צואה. אנדוסקופיות (קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה) והדמיות מעי דק תקינות סביר שמדובר במעי רגיש. האלטרנטיבות הטיפוליות כוללות שינויים תזונתיים, תרופות מסוגים שונים, פרוביוטיקה (חיידקים מועילים) ואף הפנוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)