מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע בדיקות?דני16/12/2008
שלום רב, אני בן 31. יש לי כאבי במקומות שונים בבטן מזה חצי שנה. לפני כחודשיים היה לי כאב עז בבטן, ולא יכולתי לעמוד או לשכב עד שמשככי כאבים העבירו ת הכאב. לאחר מספר ימים זה חזר לרמת ההצקה. רופא המשפחה הפנה אותי לכירורג שפסל בקע, והפנה אותי לרופא גסטרו ואמר שאני אצטרך לעשות בדיקת גסטרו וקולונסקופיה. רופא הגסטרו הפנה אותי לבדיקות, ואמר לי שהקולונסקופיה היא לבחירתי בו בזמן הוא אמר לי להפסיק לאכול מוצרי חלב. מאז שהפסקתי (לפני שבוע וחצי) אני מרגיש שיפור משמעותי בכאבי הבטן (אם כי לא נעלמו לחלוטין). הבדיקה בעוד שבוע וחצי. אני מתלבט אם לעשות את הבדיקה, כי הרי אין טעם להכניס ראש בריא למיטה חולה (אולי הבדיקות הפולשניות האלו רק ייגרמו נזק שלא היה?) הרופא משפחה אמר "תעשה, מה אכפת לך, כך תדע שהמעי הגס שלך תקין ל-10 שנים הקרובות". האם יכול להיות שזה היה רק החלב מה שגרם לבעיה? או שהחלב פשוט יוצר אינטראקציה עם הבעיה ומגביר אותה, ולכן כן כדאי לבדוק? תודה, דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע בדיקות?
ד''ר יעקב מאור17/12/2008השיפור בתסמינים לאחר הפסקת שימוש בחלב מעודד אולם אין בידי די פרטים כגון בדיקות דם וכדומה להכריע בצורך בקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות הדם
דני17/12/2008בדיקות הדם תקינות לחלוטין. אין שום חריגות. האם קולונסקופיה יכולה לגרום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד"ר יעקב מאור17/12/2008באופן נדיר!!! קולונוסקופיה יכולה להסתבך בהתנקבות המעי הגס שמצריכה ניתוח על-פי-רוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)