מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטרסקופיהלימור17/12/2008
ד"ר שלום אני בת 34 כבר רשמתי לך לא מעט אתן תזכורת בגלל שאלתי לאחר שלושה חודשים של שלשולים התבצעה קולונסקופיה תקינה וגם ביופסיה מהמעי הדק הסופי תקין בדיקות דם לפני הקולונסקופיה הכל תקין חוץ מפריטין 13 והמוגלובין 11.4 והגסטרו ביקש גסטרוסקופיה בדיקת נוגדנים לציאלק יצא 3 והבנתי שזה שלילי לא רציתי לעבור את הגסטרוסקופיה וניסיתי לשכנע אותו לוותר בנתיים הסכים שאעשה בדיקות עוד חודשיים ואם הם יהיו תקינות יוותר על הגסטרו סקופיה שאלתי אמרת לי שניתן לעשות לפני ההחלטה לגסטרוסקופיה בדיקה סורולוגית לצילאק האם זו הבדיקת דם של הנוגדנים?? או שיש משהו נוסף ומה הסיכוי שאני אהיה חולת צליאק עם ביופסיה תקינה ורמת נוגדנים שלילי והאם זד"ר שלום אני בת 34 כבר רשמתי לך לא מעט אתן תזכורת בגלל שאלתי לאחר שלושה חודשים של שלשולים התבצעה קולונסקופיה תקינה וגם ביופסיה מהמעי הדק הסופי תקין בדיקות דם לפני הקולונסקופיה הכל תקין חוץ מפריטין 13 והמוגלובין 11.4 והגסטרו ביקש גסטרוסקופיה בדיקת נוגדנים לציאלק יצא 3 והבנתי שזה שלילי לא רציתי לעבור את הגסטרוסקופיה וניסיתי לשכנע אותו לוותר בנתיים הסכים שאעשה בדיקות עוד חודשיים ואם הם יהיו תקינות יוותר על הגסטרו סקופיה שאלתי אמרת לי שניתן לעשות לפני ההחלטה לגסטרוסקופיה בדיקה סורולוגית לצילאק האם זו הבדיקת דם של הנוגדנים?? או שיש משהו נוסף ומה הסיכוי שאני אהיה חולת צליאק עם ביופסיה תקינה ורמת נוגדנים שלילי והאם זה בסדר לחכות עם זה הבדיקה לציאלק שביצעתי TRANSGLUTAMINASE IGA AB קטן מ 3 IMMUNOGLOBULIN A 222 אני רק אציין שגם שנה שעברה סבלתי שלושה חודשים מהשלשולים ולא עשיתי בירורים זה הלך והתמתן לבד עכשיו יש יציאה פעם עד פעמים ביום רכה מאוד תודה רבה מראש ה בסדר לחכות עם זה הבדיקה לציאלק שביצעתי TRANSGLUTAMINASE IGA AB קטן מ 3 IMMUNOGLOBULIN A 222 אני רק אציין שגם שנה שעברה סבלתי שלושה חודשים מהשלשולים ולא עשיתי בירורים זה הלך והתמתן לבד עכשיו יש יציאה פעם עד פעמים ביום רכה מאוד תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד"ר יעקב מאור19/12/2008הדרך לאבחן מחלת צליאק היא שילוב של ביופסית מעי דק בגסטרוסקופיה עם סרולוגיה (בדיקת דם) לנוגדנים כגון TTG. נוכחות של נוגדנים ללא ביופסיה מתאימה אינה מאבחנת מחלת צליאק והיעדר נוגדנים אינה שוללת מלת צליאק בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)