תוצאות חריגות בבדיקת תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות חריגות בבדיקת תפקודי כבד
    מוטי
    23/12/2008

שלום רב, ביצעתי בדיקות תפקודי כבד ויש אצלי סטייה מהנורמה ב-5 ערכים: ALK. PHOSPHATASE - 131 (נורמה 30-120) GOT (AST) - 42 (נורמה 3-37) GPT (ALT) - 112 (נורמה 3-41) CHOLESTEROL - 211 (נורמה 100-200) TRIGLYCERIDES - 219 (נורמה 30-150) מעבר לכך ספירת דם, בדיקת שתן, B12, בלוטת תריס ו-CRP תקינים. יש לציין שביצעתי את הבדיקות כי אני מתגרד כבר תקופה ארוכה (ללא פריחה) ובתקופה האחרונה מרגיש חולשה. לפני 8 חודשים לקחתי למיסיל והפסקתי בגלל שהתחלתי להתגרד אך בדיקות תפקודי כבד שבוצעו לפני 8 חודשים היו תקינים. לפני כשבוע וחצי רופא עור נתן לי אריוס בגלל הגירוד אך אחרי כמה ימים בגלל שהרגשתי חולשה הוא אמר לי להפסיק ולערוך בירור. לפי תוצאות הבדיקות, האם זה מצביע על מחלת כבד? האם זה קשור לאחת מהתרופות? נאמר לי שאריוס לא אמור לגרום לבעיות בתפקודי כבד ואם הלמיסיל היה גורם לכך היו רואים את זה מיד ולא אחרי 8 חודשים. אודה לך מאוד על תשובתך כי אני בלחץ, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    23/12/2008

יש עליה באנזימי הכבד אך לא ניתן לתת אבחנה ברורה מהניתונים.
    יתכן קשור לתרופה אם כי זה לפני הרבה זמן.
    יש מקום לבצע בדיקות נוספות דרך הרופא המטפל ורופא כבד.
    יתכו כמובן קשר לגרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע אולטרה סאונד בטן תחתונה

מוטי
    24/12/2008

שלום לך, בהמשך להודעה שלי מאתמול לגבי הערכים בבדיקות תפקודי כבד, בוצעה לי בדיקת אולטרה סאונד בטן תחתונה: 1. כבד - בגודל תקין , בעל מרקם אחיד. 2. טחול - בגודל תקין , בעל מרקם אחיד. 3. כיס מרה- ללא אבנים דרכי מרה- אינן מורחבות 4. כליה ימנית - ללא שינויים הדרונפרוטיים , ללא אבנים, עם שכבה פרנכמית שמורה, הודגמה ציסטה פרפרלבית קטנה. 5. כליה שמאלית - ללא שינויים הדרונפרוטיים , ללא אבנים, עם שכבה פרנכמית שמורה 6. אאורטה - בקוטר תקין. 7. לבלב - תקין 8. רטרופריטונאום - בלוטות למפה לא הודגמו. מה עליי להסיק מהבדיקה לגבי אנזימי הכבד ותוצאות בדיקת תפקודי הכבד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה תיקון-אולטרה סאונד בטן עליונה

מוטי
    24/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US

ד''ר סטיבן מלניק
    24/12/2008

רק ניתן לןמר שהכבד אחיד ואין תהליך ממוקפ בפנים. אם וכאשר יש מקום לביופסיה אז אפשר לקחת מכל מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס למיניהם ומחלת הנשיקה

מוטי
    02/01/2009

שלום לך בהמשך לשיחתנו בשבוע בעבר נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות הבאות: HEPAITITIS Bc Ab TOT HEPAITITIS A IgG HEPAITITIS A IgM HEPAITITIS Bs Ag HEPAITITIS C Ab CMV IgG CMV IgM EBV IgG EBV.EBNA בנוסף ,חזרה על GOT, GPT ו- ALK. PHOSPHATASE 1. האם לדעתך מהנתונים שרשמתי (אנזימי הכבד הגבוהים שציינתי פלוס אולטרה סאונד בטן עליונה תקין) אכן יש מצב שזה חלילה צהבת מכל סוג שהוא? האם יכולה להיות צהבת גם כאשר הבילירובין תקין? 2. האם התסמינים שתיארתי של חולשה עייפות וסחרחורת מתאימים למחלת הנשיקה למרות שלא היה חום או איברים פנימיים מוגדלים (למרות שכרגע מרגיש כבר הרבה יותר טוב והחולשה נעלמה) 3. האם בכל הבדיקות שאני אמור לבצע תוצאה שלילית היא התוצאה הרצוייה או שישנם דברים שאמורים להיות חיוביים? (כאילו להראות שהיה משהו בעבר שנעלם וכעת אני מחוסן מזה) אודה לך מאוד על סבלנותך, תודה מראש אודה לך מאוד על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס

ד"ר יעקב מאור
    02/01/2009

הפטיטיס וירלית או נגיפית הינה דלקת כבד הניגרמת מהדבקת הכבד בוירוס. הביטוי יכול להיות עם או ללא עליה בבילירובין המתבטא כצהבת. הביטויים שציינת אינם ספציפיים לסוג הנגיף ויכולים לקרות בכל דלקת כבד אפילו לא נגיפית. אתה צודק שיתכן שנידבקת בעבר באחד הנגיפים (יתכן אפילו בצורה לא-תסמינית) דבר שיתבטא בבדיקות הדם. ליעוץ פרטני לגבי מצבך עליך לפנות למומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות תפקודי כבד חוזרות

מוטי
    07/01/2009

שלום לך, הגיעו בנתיים תוצאות חוזרות של אנזימי כבד ושוב הם לא תקינים ALK. PHOSPHATASE - 128 (נורמה 30-120) GOT (AST) - 42 (נורמה 3-37) GPT (ALT) - 79 (נורמה 3-41) 1. GPT ירד מ-112 ל-79 תוך שבועים, האם זה מצביע על שיפור כלשהו ? או שבכל מקרה התוצאות בעייתיות וזה בהכרח מצביע על בעיה שיש לי ? 2. האם אולטרסאונד שמראה שהכבד תקין מגלה כל בעיה שיש בכבד או שיש דברים שהוא לא מגלה? אודה לך מאוד על תשובותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד"ר יעקב מאור
    10/01/2009

בשלב זה עליך לפנות ליעוץ פרטני לגבי מצבך עליך לפנות למומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. האולטראסאונד נותן מידע על גודל הכבד והטחול. על מירקם הכבד (שומני למשל) ותהליכים גידוליים אפשריים בכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

מוטי
    11/01/2009

שלום לך, הגיעו תוצאות הבדיקות שערכתי: HEPAITITIS Bs Ag - NEGATIVE HEPAITITIS C Ab - NEGATIVE HEPAITITIS A IgM - NEGATIVE HEPAITITIS Bc Ab TOT - NEGATIVE HEPAITITIS A IgG - NEGATIVE (EBV VCA_IgG - 29 (0.01-20 (EBV.EBNA - 211 (0.01-20 (EBV VCA IgG - 3 (0.01-20 (CMV IgG - 2.6 (0.01-0.4 CMV IgM - NEGATIVE מה הנתונים הללו אומרים? האם מחלת הנשיקה שמופיעה בעבר יכולה ללמד על כל שאני מרגיש חולשה גם כעת? יש לי תור לרופא כבד בעוד כשבועיים, האם זה לא יותר מידי זמן עד אז או שבכל מקרה אם מחלת הנשיקה היתה בעבר אז אין יותר מידי מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

ד''ר יעקב מאור
    12/01/2009

קיימת עדות לזיהום עבר בנגיפי ה- CMV וה- EBV הגורמים ל"מחלת הנשיקה". לזיהום בעבר בנגיפים אלה אין השלכות כרוניות. כל שאני מציע הוא שתמתין בסבלנות ליעוץ המומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו