עלייה ב-GGT עקב תרופה נגד כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה ב-GGT עקב תרופה נגד כולסטרול
    לאה
    29/12/2008

מזה שנים רבות שאני מטופלת בתרופות נגד כולסטרול. כרגע אני מטופלת ב-PRAVALIP במינון של 40 מ"ג ליום ומצב בדיקת הכולסטרול שלי כרגע הוא: 232.2. לאחרונה פניתי לרופא עור לטיפול בבעיית פטרייה בצפורן הבוהן ברגל. הרופא רשם לי: TERBINAFINE TEVA -N- 250 MG ליום, אבל לפני כן היה עלי לעשות בדיקת דם, ובבדיקה התגלה שמצב ה-GGT שלי כרגע הוא: 48. עם יש ערכים נוספים בבדיקת הדם שחשוב לדעת אותם כדי לקבוע דעה, אנא אמרו לי ואכתוב גם אותם... בעבר קרה לי כבר פעמיים שהפסקתי לחודש את לקיחת "סימוביל" נגד כולסטרול בהוראת הרופאה, עקב בעייה קלה בתיפקודיהכבד, ורק אחרי בדיקה חוזרת שבה תיפקודי הכבד היו תקינים, המשכתי שוב בתרופה קצת שונה נגד כולסטרול. שאלתי, האם מותר לי לקחת את התרופה הנ"ל נגד פטריית הציפורן שרשם לי הרופא? והאם עלי לעשות הפסקה בלקיחת התרופה נגד כולסטרול? בתודה לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עליה ב- GGT

ד''ר יעקב מאור
    29/12/2008

עליה מבודדת!!! ב- GGT מצביעה על-פי-רוב על מטבוליזם מוגבר בכבד. עליה כזו ניצפת באנשים שנוטלים תרופות מסוימות וכן אנשים שלהם כבד שומני. תרופות מקבוצת הסטטינים יכולות לגרום לעליה באזימי הכבד (פרט ל- GGT) שעל-פי-רוב חסרות משמעות מבחינת נזק לכבד. ההפרעה יכולה להגרם גם בגלל כבד שומני כשלעצמו, מצתב הקיים אצל חולים רבים עם יתר שומני הדם הנוטלים סטטינים. טרבינפין תרופה אנטי-פטריתית יעילה מאוד שבמקרים מסויימים עלולה לגרום פגיעה משמעותית בכבד. ככלל במידת האפשר הייתי ממליץ להמנע מנטילת התכשיר באם קיים תחליף. באם יש צורך לקבל דוקא תרופה זו יש לעקוב אחרי בדיקות הכבד בצמידות ואם מופיעה או מחמירה ההפרעה להפסיק את הטיפול. להגדיש כי הסיכון לפתח פגיעה כבדית מטרבינפין אינה גבוהה יותר בנוכחות GGT או אנזיימי כבד אחרים מוגברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יעקב מאור תודה על התשובה המהיר

לאה
    29/12/2008

מתוך תשובתך הבנתי, שעלייה ב-GGT מעידה על כבד שומני, ואינה קשורה להשפעת התרופה נגד הכולסטרול, וכי אין מניעה שאתחיל לקחת את התרופה נגד הפטרייה... כמובן שאקפיד לבצע בדיקות דם שיגרתיות, כפי שגם הורה לי הרופא... במידה וכל יתר הערכים בבדיקה תקינים פחות או יותר, ונמצאים בתוך גבולות הנורמה, האם יש סכנה כלשהי ב-GGT הגבוה כפי שמופיע בבדיקת הדם שלי...? האם יש ביכולתי לעשות משהו להטבת המצב, מבלי להפסיק את לקיחת התרופה נגד כולסטרול? גובהי 1.60 מ' ומשקלי כ-68 ק"ג, ז"א שאני לא רזה אבל לא נחשבת שמנה...! מבנה גופי רגיל, ואני עושה פעילות גופנית מודרכת פעמיים בשבוע בנוסף להליכה כשלוש פעמים בשבוע... איני מרבה באכילה, אבל חוטאת מדי פעם במתוקים... האם עלי להפסיק לחלוטין אכילת מתוקים ופחמימות...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GGT

ד"ר יעקב מאור
    29/12/2008

אני מודה לך על תגובתך שמצביעה על הצורך להדגיש שוב ושוב שהתשובות בפורום אינן מחליפות בשום מקרה יעוץ של מומחה במחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. מתוך תגובתך אני רואה מספר אי-דיוקים ומסקנות חפוזות. 1. עלייה ב-GGT יכולה להעיד על כבד שומני אך גם כפי שציינתי!!! מהשפעת תרופות שונות כגון תרופות להורדת רמת הכולסטרול ותרופות אחרות. יתכנו ם סיבות אחרות לעליה של GGT שיש לברר אותם אצל מומחה. 2. באופן עקרוני!!! אין מניעה לקחת את התרופה נגד הפטרייה - אך זאת כמובן בכפוף ליעוץ פרטני של מומחה כפי שציינתי!!! 3. שוב עליית GGT מבודדת אינה מצביעה על הפרעה כבדית אלא על מטבוליזם כבדי מוגבר!!! 4. ההחלטה על צורך בנטילת סטטינים היא של רופא המשפחה/קרדיולוג בהתאם לערכי הכולסטרול HDL ו- LDL ובהתאם לגורמי הסיכון למחלות לב וכלי-דם. 5. דיאטה עם הפחתה בסוכרים הזמינים עשויה להועיל (בעיקר לרמת הטריגליצרידים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב אני מודה לך על התשובה המפורטת

לאה
    29/12/2008

תודה תודה תודה עכשיו הכל ברור לי ואנהג בהתאם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו