כאבים בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בקיבה
    אורי
    08/01/2009

שלום רב, עקב כאבים בבטן עליונה עברתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני יומיים.הממצאים היו דלקת בקיבה,בקע קטן בסרעפת 39-40 ס"מ וריפלוקס.נלקחו ביופסיות. הרופאה נתנה לי מרשם של אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום והתחלתי את הטיפול אתמול. לפני הבדיקה הזו עברתי בדיקת נשיפה בה לא נמצא החיידק הליקובקטור.אני בת 30 ובריאה ולא נוטלת שום תרופה על בסיס קבוע. -מה יכולה להיות הסיבה לדלקת? -האם יש סיכוי שכאבי הדלקת\הריפלוקס מקרינים לגב עליון ואמצעי וגורמים לאי נוחות קלה בבטן כולה?ותוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע? - האם לאחר תוצאות הביופסיה יינתן טיפול אנטיביוטי לדלקת או שרק האומפרדקס יכול לעזור? ודבר אחרון....מהם בעצם הסימפטומים של דלקת בקיבה?אני מרגישה חולשה ,עייפות ובחילה כאשר שוכבת על צד שמאל ולא יודעת אם לקשר את הדברים.... תודה רבה וסליחה על אורך המכתב-בעקבות הטשטוש בבדיקה לא הספקתי לשאול את הרופאה. אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקיבה

הוספת תגובה

• כאבים בקיבה

ד''ר סטיבן מלניק
    09/01/2009

יש הרב החומצה בקיבה ולעתים מערכה הגנה שלה לא יעילה מספיק. לפעמים בגלל תרופות כמו אספירין ותרופות נגד כא. כאשר החומצה מגיעה לושט זה גם יכול לגרום לדלקת. לא בהכרח קשר לחיידק.
    יחד עם זאות יכולה להיות דלקת וכיב בגסטרוסקופיה ללא תלונות כלל.
    מהממצאים בגסטרוסקופיה לא נראה סביר שהכאב בגב קשור.
    בכל מקרה מציע לחכות ולבדוק אם הטיפול עוזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו