הוספה ,מה הפתרון בדחיפות??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספה ,מה הפתרון בדחיפות??
    טלי
    18/01/2009

אם יש צורך אציין כי אני עייפה יותר מתמיד. הברזל שלי נמוך (45 ), תמיד הוא היה נמוך , ניסיתי לקחת כדורים אך עדיין לא עלה. יש לי נשירת שיער רצינית מאוד. בבית טבע אמרו לי שכאשר הברזל לא עולה זה מראה על דלקת בגוף? האם זה נכון? אם כן איפה הדלקת? האם יש קשר לכבד? כמו"כ המליצו לי לבדוק רגישות לצילאק? אודה מאוד מאוד לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוספה ,מה הפתרון בדחיפות??

הוספת תגובה

• מה הפתרון

ד''ר יעקב מאור
    18/01/2009

שחלות פוליציסטיות קשורות למצב מטבולי הקרוי תינגודת גבוהה לאינסולין שמתבטא לרוב בהשמנה, יתר שומני הדם, יתר לחץ דם ולעיתים אפילו בסוכרת. תינגודת לאינסולין הינו גם הבסיס להווצרות כבד שומני. איבחון כבד שומני יכול להעשות ב- US המראה שינוים מתאימים כאשר כשליש מתאי הכבד מוסננים בשומן. הכבד השומני (אבל גם עודף משקל) יכולים לגרום לעייפות, תחושות לא נעימות בבטן ועליה האנזימי הכבד. לעיתים מצב זה כרוך במצב דלקתי מסויים.
    יהיה נבון לשלול מחלת צליאק בבדיקות דם מתאימות (נוגדנים ל- TTG ורמת IGA).
    הטיפול צריך להיות מרוכז על-ידי אנדוקרינולוג מומחה להורמונים. הוא יכול להעזר במומחה למחלות כבד באספקט של הכבד השומני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו