כבד שומני וכאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני וכאבי בטן
    רקפת
    19/01/2009

שלום ד"ר אני בת 39 סובלת מעודף משקל דיי גבוה וסובלת מזה כשנה מכאבי בטן בבטן עליונה. היה חשד לאולקוס, עשיתי מבחן נשיפה ויצא תקין וכן עשיתי גאסטרו ויצא תקין. בבדיקת אולטרסאונד נצפה "כבד שומני". אני מאוד מודאגת במיוחד לאור מה שקראתי על מצב בו עלול מצב זה לגרום לגידול בכבד או למחלת כבד קשה. אציין שיש לי התקפי כאבי בטן ברום הבטן ולרוב מופיעים אחרי ארוחה קצת "כבדה" ועתירה בשומן כגון: משולש פיצה או בצקים. שמתי לב שכדור בשם אומפרדקס באופן קבוע פעם ביום עזר לי המון (האם ניתן לקחת אותו על בסיס קבוע או שיש בו נזק לאורך זמן?) משתדלת לרדת במשקל אבל קשה לי בגלל אורח חיי העמוס (אמא ל-3 ועובדת בהייטק 10-11 שעות ביום). אשמח על חוות דעתך ועצתך מה עושים. כי אני מאוד מודאגת. תודה, רקפת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני וכאבי בטן

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר סטיבן מלניק
    19/01/2009

קודם כל כבד שומני שכיח וברוב החולים לא עושה בעיות. יחד עם זאות קבןצה קטנה יכולה להסתבך.
    אבל בד שומני הוא גם מסמן בעיה שנקראת התסמונת המטבולית עם עודף משקל, סוכרת ויתר לחץ דם שמסכן הבריאות.
    התלונה הנוספת נשמע כמו רפלוקס של חומצה לתוך הושט מהקיבה. אומפרדקס הוא טיפול טוב גם לתווך הארוך אך גם ירידה במשקל חשוב.
    אין תחליף- צריך לרדת לפחות 10% ולעשות 150 דקות הליכה לשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לכבד שומני וכאבי בטן

רקפת
    20/01/2009

תודה ד"ר על תשובתך, לפחות הרגעת אותי שזה לא משהו מסוכן. לגבי ירידה במשקל, אין כמוני שרוצה בכך. מרגישה שעכשו כאילו מישהו בא עם פטיש ואיים על ראשי ועכשו אין לי ברירה, גם אם עד כה חיפשתי תירוצים למה לא להשתדל, היום אני יודעת שחייבת כדי לשפר את איכות חיי. תודה רקפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו