מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני וכאבי בטןרקפת19/01/2009
שלום ד"ר אני בת 39 סובלת מעודף משקל דיי גבוה וסובלת מזה כשנה מכאבי בטן בבטן עליונה. היה חשד לאולקוס, עשיתי מבחן נשיפה ויצא תקין וכן עשיתי גאסטרו ויצא תקין. בבדיקת אולטרסאונד נצפה "כבד שומני". אני מאוד מודאגת במיוחד לאור מה שקראתי על מצב בו עלול מצב זה לגרום לגידול בכבד או למחלת כבד קשה. אציין שיש לי התקפי כאבי בטן ברום הבטן ולרוב מופיעים אחרי ארוחה קצת "כבדה" ועתירה בשומן כגון: משולש פיצה או בצקים. שמתי לב שכדור בשם אומפרדקס באופן קבוע פעם ביום עזר לי המון (האם ניתן לקחת אותו על בסיס קבוע או שיש בו נזק לאורך זמן?) משתדלת לרדת במשקל אבל קשה לי בגלל אורח חיי העמוס (אמא ל-3 ועובדת בהייטק 10-11 שעות ביום). אשמח על חוות דעתך ועצתך מה עושים. כי אני מאוד מודאגת. תודה, רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק19/01/2009קודם כל כבד שומני שכיח וברוב החולים לא עושה בעיות. יחד עם זאות קבןצה קטנה יכולה להסתבך.
אבל בד שומני הוא גם מסמן בעיה שנקראת התסמונת המטבולית עם עודף משקל, סוכרת ויתר לחץ דם שמסכן הבריאות.
התלונה הנוספת נשמע כמו רפלוקס של חומצה לתוך הושט מהקיבה. אומפרדקס הוא טיפול טוב גם לתווך הארוך אך גם ירידה במשקל חשוב.
אין תחליף- צריך לרדת לפחות 10% ולעשות 150 דקות הליכה לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לכבד שומני וכאבי בטן
רקפת20/01/2009תודה ד"ר על תשובתך, לפחות הרגעת אותי שזה לא משהו מסוכן. לגבי ירידה במשקל, אין כמוני שרוצה בכך. מרגישה שעכשו כאילו מישהו בא עם פטיש ואיים על ראשי ועכשו אין לי ברירה, גם אם עד כה חיפשתי תירוצים למה לא להשתדל, היום אני יודעת שחייבת כדי לשפר את איכות חיי. תודה רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)