דם סמוי בצואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם סמוי בצואה
    אלחנן
    20/01/2009

שלום, לאבי יש היסטוריה רחבה של סרטן המעי הגס במשפחה. הוא באמצע שנות ה-60 שלו ונמצא מזה שנים במעקב רצוף (מבצע קולונוסקופיה שנתית או דו-שנתית, לא זכור לי בדיוק). מדי שנה, בלי קשר, הוא נשלח לבדיקות רפואיות מקיפות מטעם העבודה (סוג של הטבה כזו) ובבדיקה האחרונה נמצא לו דם סמוי ולכן נקבע לו קולונוסקופיה בלי קשר למעקב השגרתי. במידה ואכן יתגלה כי החל תהליך סרטני, בהתחשב בשגרת המעקב שלו, מהם סיכויי ההצלחה לטיפול ? האם זהו סרטן שכאשר מגלים אותו בשלב מוקדם ניתן לו לטפל בו בהצלחה ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם סמוי בצואה

הוספת תגובה

• צואה לדם סמוי

ד''ר סטיבן מלניק
    21/01/2009

זו בדיקה לא רגישה עם תשובות חיוביות לא מסרטן ולחילופין עם תוצאות שליליות שיש סרטן. היא פופולרית מאחר שיותר קל לעשות משקולונוסקופיה.
    איגודי רופא גסטרו ממליצים על קולונוסקופיה כבדיקת סקר לא צואה ואישית אני כמעט לא שולח.
    אין ספק שהמעקב החשוב ביותר לאבא שלך קולונוסקופיה. אם זה נעשה לאחרונה אני לא מציע להחזור על זה עקב בדיקת צואה- לדעתי הבדיקה של הצואה לא מוצדקת בכלל במקרה של אבא שלך.
    מציע להתייעץ עם הרופא גסטרו והאונקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו