מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער כתוצאה מטיפול בהפטיטיס Cולדי25/01/2009
שלום, בגיל 17 התחלתי טיפול תרופתי במחלת הצהבת (הפטיטיס) C. נשירת שיער זו תופעת לוואי נפוצה של הטיפול הזה. בדרך כלל יש נשירת שיער דיפוזית. לעומת זאת במקרה שלי מדובר בנשירה מוקדית, כלומר נשירה באיזורים מסויימים בראש. נשירה מהסוג הזה נדירה בקרב מטופלים בצהבת והיא יותר בעייתית. הרופאה המטפלת שלי הסבירה לי שבמקרה שלי החומר הפעיל בתרופה "אינטרפרון" גורם לנשירה, ובמקרה הזה השיער עלול לא לצמוח בתום הטיפול, לכן אני צריך לעשות זריקות של סטרואידים לקרקפת. אני כמובן סירבתי לעשות את הזריקות האלה בגלל כמה סיבות - הסיבה העיקרית היא שמדובר במשהו נסיוני והוא לא בהכרח עובד (אני לא מיתכוון להיות שפן ניסיונות). הסיבה השניה היא שאין לי מחסור בסטרואידים, ואני לא מבין איך הזרקת סטרואידים תעזור לעניין. חוץ מזה, רופא מומחה אחר ייעץ לי לא לעשות את זה, אלא לחכות לסיום הטיפול. בכל אופן, כיום אני בן 19 ועברו 4 וחצי חודשים מאז שסיימתי את הטיפול. השיער החל לצמוח אבל הוא צומח בקצב איטי להפליא. סביר להניח שאין צורך בזריקות סטרואידים, כי בסופו של דבר השיער צומח בחזרה. אצל מטופלים אחרים השיער צמח עד הסוף תוך זמן קצר יחסית אחרי גמר הטיפול. כמו כן, חלק מהשיערות החדשות שצומחות חסרות פיגמנטים כלומר הן שקופות. אני תוהה מדוע חלק מהשיערות חסרות פיגמנטים? כאשר אני יוצא מהבית אני יוצא רק עם כובע על הראש (נשירה מוקדית זה לא הדבר הכי אסטתי בלשון המעטה). אני חושב שחלק מהשיער חסר צבע בגלל חוסר חשיפה לשמש. יש לציין שלצד השיערות השקופות מתחילות להופיע גם שיערות שחורות (הצבע הטבעי של שערי), אבל הן מופיעות בקצב איטי מאוד. אשמח לשמוע את דעתכם בבעיה שלי. האם יש דרך לזרז את צמיחת השיער שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר יעקב מאור25/01/2009נשירת שיער הינה תופעת לוואי מוכרת בטיפול באינטרפרון. התופעה חולפת זמן קצר לאחר תום הטיפול. הנשירה בדרך-כלל מתבטאת בדלדול כללי של השיער ולא בנשירה מוקדית. נשירה מוקדית מחשידה בקיום מחלת עור שאינה קשורה לטיפול אך אולי מוחמרת בעקבותיו. באם השיער אינו צומח באיזור מסויים עליך להוועץ ברופא עור. אחד הטיפולים המומלצים במקרים אלה הינה הזרקת סטרואידים מקומית היות והמחשבה שהתהליך משני לדלקת המדוכאת על-ידי סטרואידים. זהו אינו טיפול ניסיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער כתוצאה מטיפול בהפטיטיס C
ולדי25/01/2009קודם כל תודה על התשובה. כבר היתייעצתי עם רופאת עור, והיא פסלה את האפשרות שמדובר בפטריה או בדלקת. רופאת העור טענה שאין קשר לטיפול שעברתי באותה התקופה, אלא מערכת החיסון שלי תוקפת את שורשי השיער וגורמת לנשירה. לעומת זאת הרופאה הגסטרואנטולוגית טוענת שהנשירה ניגרמת כתוצאה מהשפעת האינטרפרון בלבד. בנוסף לזה הגסטרואנטרולוגית טוענת שצריך זריקות סטרואידים רק במידה והשיער לא מתחיל לצמוח שוב. לאחר תום הטיפול היסתבר שהשיער צומח שוב. כאמור, פסלו את האפשרות שמדובר בדלקת או בפטריה, לכן אני לא מבין לשם מה צריך זריקות סטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
ד"ר יעקב מאור25/01/2009אני מדגיש: נשירת שיער מוקדית אינה קשורהככל הניראה לטיפולבאינטרפרון אלא למחלה דלקתית או במילים אחרות פעילות מערכת החיסון כנגד שורשי השערות. לכן המליצו לך טיפול בזריקות סטרואידים מקומיים. הטיפול מומלץ אך כמובן אינו חובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)