תוצאות פיברוטסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות פיברוטסט
    עמי
    30/01/2009

שלום רב, להלן תוצאות בדיקת פיברוטסט שערכתי: FIBROTEST SCORE 0.42 ACTITEST SCORE 0.53 TOTAL BILIRUBIN 1.5 GGT 35 ALT GPT 81 יש לי צהבת C מה משמעות התוצאות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות פיברוטסט

הוספת תגובה

• פיברוטסט

ד''ר יעקב מאור
    30/01/2009

הפיברוטסט הינה בדיקת דם למרכיבים שונים אשר באמצעות נוסחה ניתן לחשב מדד SCORE שנימצא במתאם עם שלב הצלקת (פיברוזיס) ודרגת הדלקת בכבד. הבדיקה אומתה בעיקר בחולים עם הפטיטיס C ונימצאת במתאם של כ- 80% עם תוצאות של ביופסיות כבד. במקרה שלך יש צלקת קלה עד בינונית ודלקת בינונית ויש לשקול אפשרות של טיפול בהפטיטיס C.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל לומר לי בבקשה

סופי
    16/03/2009

האם ניתן לסמוך על תוצאות של בדיקה זו? ושאלה נוספת האם ניתן לבצוע את הבדיקה חודש אחרי שהופסק הטיפול להיפטיטיס C מכיוון שלא הייתה תגובה חיובית לטיפול? המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברוטסט

ד"ר יעקב מאור
    16/03/2009

כפי שציינתי הפיברוטסט נמצא במתאם של כ- 80% עם ביופסית כבד שנחשבת עדיין כבדיקה המדויקת ביותר הקיימת. אני מניח שכחודש לאחר תום טיפול הפרמטרים המרכיבים את הפיברוטסט לא יושפעו יותר מהטיפול, אולם, הייתי ממתין זמן ממושך בין שתי בדיקות פיברוטסט (שנה לפחות) כדי לראות שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסית כבד

סופי
    17/03/2009

אמא שלי הובחנה כנשאית של נגיף HCV , כמו שציינתי לפני כן היא עברה טיפול של חצי שנה שלא עזר כלל . חודש לאחר שהיא סימה את הטיפול הרופא הפנה אותה לבדיקת פיברוטסט , התוצאות היו - דלקת קלה. לפני כמה ימים נסענו לרופא נוסף , לקבל חוות דעת שניה על כל התהליך הטיפול שלה , הרופא הזה טוען שכדי שהיא תעבור ביופסיה , הוא טוען שאין הוא סומך כלל על פיברוטסט ותוצאותיו הן עקריות לגמרי למצב האמיתי של החולה. אני קצת חוששת בכל משקשור לביופסיה ולכן חושבת שאולי לא כדאי בכלל לעשות את הבדיקה. אמי אישה כבת 50 , ובזמן האחרון היא התחילנ להתלונן , על אלרגיות , וכאבים סביב הכבד. השאלה היא כזו, מה לפי דעתך כדאי לעשות , לעבור את הביופסיה? האם סימנים של מחלה , כמו אלרגיות כאבים מסוימים , הזעות יכולים להעייד על חומרת המצב של הכבד? הינו לפני כמה חודשים מאוד אופטימים כי תוצאות של פיברוטסט היו טוביות , אבל עכשיו אנחנו שוב פעם חוששים למצבה. מצטערת שזה היה ארוך , פשוט היה לי חשוב לציין הכל. תודה רבה על עזרתך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    17/03/2009

אני חוזר ומדגיש כי הפיברוטסט אינו מחליף ביופסית כבד וכי כפי שציינתי הפיברוטסט נמצא במתאם של כ- 80% עם ביופסית כבד שנחשבת עדיין כבדיקה המדויקת ביותר הקיימת. השאלה האם תוצאת ביופסית כבד תשנה את המדיניות הטיפולית. להערכתי באם לא חלה שום תגובה בהורדת העומס הנגיפי הסיכוי להצלחה בטיפול חוזר הינו נמוך ביותר והייתי ממתין לטיפולים החדשים הנתנים יחד עם פאגאינטרפרון וריבוירין. בארץ מתנהלים מחקרים שונים הבודקים תרופות אלה באנשים שלא הגיבו לטיפול קודם. כל הנאמר אינו מחליף כמובן יעוץ אישי על-ידי מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על העזרתך!

סופי
    18/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו