למי שמתעניין בהליקובקטר פילורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי שמתעניין בהליקובקטר פילורי
    דניאל
    09/02/2009

מאמר עדכני וממצה של המצב הנוכחי בעניין הגישה האם לטפל בחיידק או לא.
    המאמר משקף את חוסר הוודאות הרב בעניין כיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה

ד''ר יעקב מאור
    09/02/2009

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למאמר הנ"ל

דניאל
    09/02/2009

דוקטור נכבד, לפני כשנה סבלתי מרפלוקס ושטי שגרם לצרבות יום-יומיות אך לאחר ירידה של כ-10 ק"ג במשקל הצרבת חלפה לחלוטין. לאחרונה עליתי מעט במשקל וסבלתי מצרבת בתדירות נמוכה מאד (אולי פעם בשבועיים או אחרי שתיית אלכוהול). מכיוון שע"פ המאמר נבחנת כעת אפשרות ש HP יכול להגן מפני סרטן הוושט, וכידוע ריפלוקס וושטי מגדיל את הסיכון לסרטן הוושט, האם לדעתך מוצדק לערוך ברור מקיף יותר של מצבי ע"י אנדוסקופיה לפני החלטה על מתן טיפול לחיסול החיידק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי

ד"ר יעקב מאור
    09/02/2009

מקובל לבצע גסטרוסקופיה במקרים של צרבת כדי לעמוד על חומרת הדלקת הניגרמת מהחומציות העולה מהקיבה. הממצאים אינם יכולים לנבא התפתחות סרטן ושט (עלול לקרות גם אם הושט יראה תקין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בשורה התחתונה

דניאל
    09/02/2009

כדאי לי לקחת את הטיפול להכחדת החיידק או לא ? כבר קניתי את התרופות ואני פשוט לא יודע אם כדאי לקחת או לא. מצד אחד סרטן הקיבה יותר שכיח מצד שני סרטן הוושט יותר קטלני מצד שלישי הקשר בין נוכחות HP לסרטן קיבה מוכחת היטב בעוד הקשר בין נוכחות HP להגנה בפני סרטן הוושט עדיין לא מוכח באותה מידה מצד רביעי 2 סוגי הסרטן נדירים ביותר וכנראה לא צריכים להטריד יותר מדי מצד חמישי לנוכחות החיידק יש חסרונות נוספים מעבר לעניין הסרטן, כמו הסיכון בהתפתחות כיב קיבה בעתיד גם אם כרגע לא יימצאו אצלי כיבים מצד שישי בכל זאת יש לי בעיה של REFLUX וושטי אז אני קצת יותר בסיכון להתפתחות סרטן הוושט אז אולי לא כדאי לוותר על החיידק אם הוא נותן לי הגנה. כל כך הרבה מידע שממנו אני לא מצליח להגיע לשום מסקנה, ובשורה התחתונה יש לי בבטן חיידק שאני לא יודע אם להכחי או לעזוב לנפשו :|

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה

ד''ר יעקב מאור
    10/02/2009

כפי שראית במאמר חוסר הודאות עדיין רב. גישתי היא שאם ניבדקה נוכחות החיידק ונימצאה חיובית יש צורך לנסות לטפל בו לשם הכחדתו. שתי הערות: שיעורי ההצלחה הינם 70 עד 80 אחוז ובמקרה של חוסר הצלחה לא הייתי ממשיך לנסות וטפל במשלבים מורכבים יותר (וכמובן לא באותו משלב). שנית מקובל לנסות ולהכחיד את החיידק באנשים המטופלים להחזר חומצה באופן ממושך במעכבי יצירת חומצה מסוג הלוסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    11/02/2009

תודה רבה, תשובתך סייעה מאד שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו