בעיה בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בכבד
    אלי
    10/02/2009

שלום. אני בן 35, לא סובל ממחלות מיוחדות, 1.80 ושוקל כ-75 ק"ג. לפני כמה חודשים התחלתי לחוש גירוי וכאבים ברקטום בעת עשיית צרכים (ניגוב), וגם לאורך שעות היום. לא טיפלתי בבעיה. לפני כחודש התחלתי לחוש בעייפות במשך שעות היום, וכאבים ביד שמאל למעלה בשריר. בנוסף בשבועות האחרונם אני סובל משלשולים (בא והולך). מדי פעם יש כאבים בשרירים - ברגליים ובידיים. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם, והתוצאות הבעייתיות היו ALT (GPT) 181 AST (GOT) | 86 Cholesterol | mg/dL | * 74 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 23.2 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 41.1 אני מאוד מודאג. מה עלי לעשות עכשיו? האם יש מקום לחשש ממחלה בכבד? האם כדאי להיבדק אצל גסטרולוג? עלי לציין שבחודשים האחרונים אני עובד באופן מאוד אינטנסיבי (כ-12 שעות ביום ואף יותר מכך). תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בכבד

הוספת תגובה

• בעיה בכבד? - תוספת

אלי
    10/02/2009

שכחתי לציין שבחודש האחרון אני חש גם ירידה בתיאבון, וגם כשאני חש מאוד רעב, אני שבע לאחר זמן קצר (ארוחה קטנה מזו שהיתה משביעה אותי בעבר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

ד''ר יעקב מאור
    11/02/2009

יש לך הפרעה מתונה באנזימי הכבד עם התסתמנויות שחלקן ניתן ליחס להפרעה זו (כגון, חוסר תאבון או עייפות) ואחרות לא ניתן (כגון, בעיות ביציאות). יש צורך בבירור המצב אצל גסטרואנטרולוג מומחה העוסק גם במחלות כבד. הבירור אמור לכלול חיפוש אחרי הסיבה להפרעה הכבדית וגם בדיקות בכוון מחושים אחרים מצד מערכת העיכול. יתכן גם שקיים קשר בין שתי המערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה נוספת

אלי
    13/02/2009

תודה על התשובה. בבדיקת דם נוספת שעשיתי שבוע לאחר קבלת התוצאות הקודמות התקבלו התוצאות הבאות: ALT (GPT) | U/l | ( 71 _ הטווח העליון - 37 AST (GOT) | U/l | ( 33 ) הטווח העליון - 37 זה אומר שמה שהיה לי נמצא בנסיגה? יש טעם לחזור על בדיקת דם נוספת? תודה מראש אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד"ר יעקב מאור
    14/02/2009

יש לך עדיין הפרעה באנזימי כבד שיכולה להיות תנודתית ולכן אני נותר בהמלצתי לברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו