מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תהליך תופס מקום בסגמנט 4אביטל13/02/2009
שלום ד"ר, שמי אביטל, בת 67. בבדיקת אולטראסאונד נמצא ממצא בגודל 3.5 ס"מ אשר נחשד כהמגיומה. נשלחתי לבדיקת מיפוי כבד , בה נמצא כי אין עדות להמגיומה ונשלחתי לבדיקה נוספת של ספקט כבד וטחול עם קולואיד. בבדיקה הודגם פגם מילוי קטן (אך לא נאמר באיזה גודל) בסגמנט 4 בסמוך ל FALCIFORM LIGAMENT . הטחול לא מוגדל, מרקמו אחיד וללא קליטת יתר בהשוואה לכבד. לא הודגמה קליטת יתר במח עצם. בנוסף, צויין כי אין תמונה אופינית ל-FNH. הרופא אמר שלא ברור מה יש שם ולכן שלח אותי לבדיקה נוספת של CT בטן. אני עייפה נפשית מהאי ידיעה הזאת, מדוכאת ומפוחדת, והבדיקה הבא נקבעה לי רק לחודש הבא, אנא אמור לי - מה תוצאות הבדיקה האפשריות, הטובות והרעות. אני צריכה לדעת מה מצפה לי. תודה רבה, אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך תופס מקום בכבד
ד"ר יעקב מאור14/02/2009הסיכוי להמנגיומה נמוך בתהליך בגודל 4 ס"מ בכבד שאינו קולט כדוריות אדומות מסומנות. יש צורך לבצע בהקדם!!! CT לכבד עם הזרקת חומר ניגוד בפרוטוקול צילומים תלת-פאזי (3 שלבים). רק לאחר צילום זה ניתן יהיה להתיחס למהות הנגע האפשרויות והתוכנית להגיע לאבחנה. בנוסף ממליץ כי תבצעי בדיקות דם כולל אנזימי כבד, בדיקות לנגיפי כבד B ו- C וסמני גידול כולל CEA CA 19-9 ואלפא-פטופרוטאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אני עלולה/עשויה לגלות שזה?
אביטל14/02/2009מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/02/2009יכול להיות מספר דברים- גידולים שפירים וגם ממאירים. אין אפשרות לאיבחון דרך הפורום ואני בהחלט מסכים עם ד,ר מאור שיש לעשות CT תלת-פאזי בהקדם ולהגיע למומחה בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)