ריפלוקס וישטי ללא צרבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס וישטי ללא צרבת
    דניאל
    15/02/2009

יש לי צרבת כתוצאה מריפלוקס וישטי. בעבר סבלתי ממנה כמעט כל יום ואף נטלתי לוסק תקופה ארוכה. לאחר ירידה משמעותית במשקל הצרבת חלפה והפסקתי ליטול את התרופה. כעת אני סובל מצרבת לעיתים רחוקות, וגם כשזה קורה סוכריית TUMS אחת פותרת את הבעיה לחלוטין. נבהלתי לקרוא מידע על כך שריפלוקס וישטי עלול להגדיל משמעותית את הסיכון לסרטן הוושט, ועוד יותר נבהלתי לקרוא שלפעמים ריפלוקס וישטי עלול לגרום לנזק לוושט גם אם לא מרגישים סימפטומים בכלל, או אם זה קורה בלילה ולא מתעוררים בגלל זה. האם יש לי ממה לחשוש מעצם העובדה שיש לי בעיה של ריפלוקס וישטי ? האם יש צורך בבירור מעמיק יותר (אנדוסקופיה), או נטילת לוסק למרות שהסימפטומים לא מצדיקים זאת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס וישטי ללא צרבת

הוספת תגובה

• רפלוקס ללא צרבת

ד''ר סטיבן מלניק
    16/02/2009

זה נכון שאפשר לפתח סיבוכים של רפלוקס ללא צרבת. לכן בדרך כלל כדי למישהו שסובל מרפלוקס כרוני לעבור גסטרוסקופיה לפחות פעם אחת על מנת לחפש סימנים מקדימים כגון דלקת ע"ש ברט.
    אבל לרוב המצב יותר טוב אם אין תלונות של צרבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו