קולונוסקופיה או גלולה מצלמת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה או גלולה מצלמת?
    galgal
    18/02/2009

לאבי נמצאו פוליפיים סרטניים. אני בת 50 והומלץ לי בהקדם להבדק לסרטן המעי הגס. אני חוששת מהקולוסקופיה (טחורים , שלשולים) ורציתי לדעת האם הגלולה -גיוון אימגינג- הינה תחליף אמין והיכן ניתן לבצע בדיקה באמצעות הגלולה. מה היתרונות\חסרונות לעומת קולונוסקופיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדיף קולונוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/02/2009

עדיין השימוש בגלולה נסיוני למעי גס. קולונוסקופיה וירטואלית על ידי CT לא הומלץ השבוע בארה"ב כבדיקה נ medicare.
    החסרון הגדול שנהי הבדיקות הוא צורך ךאותה הכנה כמו קולונוסקופיה ואם מגלים פוליפים (שקורה בערך ב20%) יש תורך לקולונוסקופיה לכרות אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רינת
    30/03/2009

הנני סובלת מחרדת בדיקות, בבדיקות הדם האחרונות ירדו ערכי ההמוגלובין. האם ניתן לבצע בדיקת קולונוסקופיה בהרדמה כללית בגלל החרדה? אם כן, אם בזמן הבדיקה ייגלה חלילה גידול, האם יהיה ניתן להסירו?
    היכן ניתן לברר האם ניתן לבצע את בדיקה זו בהרדמה כללית?

בתודה מראש, רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת

ד''ר יעקב מאור
    31/03/2009

ניתן לבצע קולונוסקופיה בהרדמה כללית בהשגחת מרדים מומחה. הפעולות הניתנות לביצוע בקולונוסקופיה אינן קשורות לסוג האילחוש. ניתן לכרות את מרבית הפוליפים. גידולים אין כורתים כוון שאינם ניתנים להוצאה שלימה המבטיחה ריפוי ויש צורך בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר יעקב מאור
    31/03/2009

הקפסולה האנדוסקופית למעי הגס נימצאת עדיין בשלבי מחקר (יתכן שתוכלי להשתלב באחד המחקרים המתבצעים במרכזים שונים בישראל). לכן, לא ניתן להעריך באופן מלא את יעילות פעולה זו מול קולונוסקופיה. לאור העובדה שלאביך היו פוליפים אני ממליץ כי תעברי קולונוסקופיה קונונציונלית למרות חוסר הנוחות הכרוך בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו