שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליאת
    22/02/2009

אני בת 30 מעולם לא היתה לי צרבת (אפילו לא בהריונות). לפני כשבוע חשתי בפעם הראשונה יומיים צרבת. הלכתי לרופא, הוא נתן לי כדורים והפנייה לבדיקת חיידק הליקובר. לא נטלתי את הכדורים כי הצרבת עברה לי. השאלה שלי היא: אני הולכת השבוע לעשות את הבדיקה לחיידק. הצרבת כבר עברה לי. במידה וימצא חיידק האם יהיה צורך בהכרח לעבור את הטיפול התרופתי להשמדתו? (למרות שהיתה לי צרבת חד פעמית?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר סטיבן מלניק
    22/02/2009

יש מספר סיבות לטפל בחיידק אך אירוע בודד של צרבת אינה אחת מהן. אך מאחר שמקובל לטפל אם יש תשובה חיובית, מציע לא לעשות הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה (לא כך כך הבנתי)

ליאת
    23/02/2009

אמרת שאם התשובה חיובית אז מקובל לטפל בחיידק. ואז אמרת שבמקרה שלי מומלץ אולי לא לעשות את הבדיקה. מדוע? אי אפשר לעשות את הבדיקה ואז אם ימצא חיידק אני אגיד לרופא שאני מרגישה בסדר ושנטפל בו רק במידה ובעתיד הצרבות יחזרו מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר סטיבן מלניק
    23/02/2009

היידק לא גורם לצרבות. 50%נ של המדינה נושא החיידק ולא צריך לטפל בכולם. לכן אני לא בודק לכל אחד. מצד שני אם כן מוצאים החיידק מקובל לטפל. ההגבלות הללו משקפים ההגבלות של ידע שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו