גסטריטיס שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס שאלות
    ניסן
    24/02/2009

שלום לאחר שאובחן לי גסטריטיס ללא הליקובקטר נטלתי במשך חצי שנה אומפרדקס. ניסיתי להפסיק את התרופה-אבל סובל מצרבת כמעט יום יום על אף שינוי תזונתי (לא מטוגן,לא בשר,לא מתובלן ,הרבה ירקות דגנים ועוד...) אגב,לפני כן לא סבלתי מצרבות. קראתי בכמה מקורות שכאשר נוטלים תרופות סותרות חומצה באופן ממושך, הקיבה בסופו של דבר קצת "נלחמת" בהן ובעצם יוצרת יותר חומצה... מספר שאלות ברשותך: 1.האם יכול להיות שהקיבה שלי למדה ליצור יותר חומצה ולכן אני סובל מצרבות? (לאחר שהפסקתי ליטול אומפרדקס) ניסיתי שלושה וחצי שבועות בלי התרופה על מנת לראות אולי הקיבה תתרגל למצב החדש וכך תיפחת רמת החומצה..זה לא ממש קרה-היה קשה לעמוד בצרבות ולבסוף נטלתי טאמס \ אומפרדקס לסירוגין... 2.לוסק ואומפרדקס. הבנתי שלוסק מעכבת מערכת אנזימתית ומונעת על ידי כך ייצור חומצה האם אומפרדקס עובדת אותו דבר?או שאומפרדקס בעצם משתקת את השרירים שדוחפים חומצה? אני תוהה אם מלוסק כן יכולתי להיגמל... 3.האם ידוע לך על דרך "ללמד" את הקיבה ליצור פחות חומצה בהקשר הנ"ל? 4.האם יכול להיות שאומפרדקס יוצר ריפלוקס ושטי? תודה מראש.ניסן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטריטיס שאלות

הוספת תגובה

• צרבת

ד''ר סטיבן מלניק
    25/02/2009

קודם כל אומפרדקס ולוזקק אותו חומר- omeprazole.
    אתה סובל מצרבת -יתכן שהחמיר עקב גיל, עליה במשקל, עישון וגורמים נוספים. אנני חושב שהקיבה מתרגלת אבל יש החמרה של הפרשת חומצה לאחר שמפסיקים. יש כנראה בחירה בין לטפל בגורמי סיכון, להמשיך עם אומפרדקס ולשקול התערבות כירוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו