טרנסמינזות גבוהות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרנסמינזות גבוהות
    זהבה
    25/02/2009

שלום רב אני בת 37 אובחנתי כסובלת מקוטנוס פוליארטריטיס נודוזה הביטוי הוא עורי באזור הרגליים אני מקבלת תרופות לדיכוי המערכת החיסונית של הגוף הכוללות מטוטרקסט בזריקה ציקלוספרין פלאקוניל וסטרואידים, לאחרונה התגלה כי קיימת עלייה בטרנסמינזות בכבד בבדיקה במיון , got 100 'troponun l0.01, gpt 191 בצעתי בדיקות חוזרות והערכים עדיין גבוהים הרופא ביקש שאפסיק מייד את הטיפול מלבד הסטרואידים אולם גם לאחר הפסקה של שבוע וחצי עדיין ערכים גבוהים, האם זה מעיד על דלקת בכבד, מה לעשות על מנת למנוע החמרה אציין כי ביומים האחרונים החלה לכאוב לי הבטן התחתונה איני יודעת אם יש לכך קשר, אבקש הסבר לעניין דלקת בכבד הנגרמת כתוצאה מרעילות של תרופות והאם זה המקרה. אודה לתשובתך אני מאוד מודאגת, זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרנסמינזות גבוהות

הוספת תגובה

• טראנזאמינזות

ד''ר סטיבן מלניק
    25/02/2009

בראש ובראשונה יש לחשוד במטוטרקסייט ויש להפסיק אותו. יתכן שיש מקום לבצע ביופסיה של הכבד גם. התרופות אחרות יכולות גם להשפיע. יש גם אופציה של מחלה אימונית.
    אם ה troponin 10 יש חשד לבעיה לבבית ועל זה יש מקום ליעוץ לבבי בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

זהבה
    26/02/2009

תודה על התגובה אכן הפסקתי מטוטרקסט מזה כשבועיים אך הטרנסמינזות עדיין גבוהות היום הופנתי לאולטראסאונד כבד וגם למרפאת כבד , מה ניתן לראות באמצעות האולטראסאונד לגבי הכבד והאם צריך לטפל בדחיפות או שאין מקום לדאגה ויש סיכוי שזה יתאזן עם הזמן, מה פרק הזמן שלוקח למצב של רעילות תרופתית לחזור למצב מאוזן והאם יש חשש לפגיעה בתפקוד הכבד באופן כרוני, תודה זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר יעקב מאור
    26/02/2009

אכן הסיבה הסבירה הינה של רעילות מטוטרקסט. רעילות כזו אמורה להשתפר ולחלוף תוך מספר שבועות. על-פי-רוב הפרעה כבדית מסיבה תרופתית אינה נוטה להתפתח לנזק כרוני בתנאי שהתרופה מופסקת בזמן. האולטרסאונד יכול לדון בעיקר בצורת ומירקם הכבד (המצביע על בעיה כרונית בכבד), על הסננה שומנית (שכיחה באנשים המטופלים במטוטרקסט) וכן לברר את מצב כיס-המרה, דרכי-המרה ודווח על גודל הטחול (קשור לכרוניות של מחלת הכבד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרנסמינזות במגמת עליה

זהבה
    04/03/2009

בהמשך לתשובתך ביצעתי אולטראסאונד כבד שהיה תקין אולם בדיקות הדם עדיין במגמת עליה ואף גבוהים יותר מהבדיקה הקודמת כעת אני ממתינה לתור למרפאת כבד, בתגובות שלך אתה מציין תופעה של כבד שומני, עליי לציין כי כתוצאה מלקיחת סטרואידים במינונים גבוהים עליתי מאוד במשקל האם יש לזה קשר לתופעה וואיזה בדיקות נוספות עליי לעשות של מנת לאבחן את הבעיה ולפתור אותה בהקדם, האם פוליארטריטיס נדוזה ידוע כפוגע גם בכבד והאם מחלה אוטואימנית כשלי יכולה לגרום לתוצאות כאלה בבדיקות, אודה לתשובתך בהקדם אני מאוד מודאגת זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד"ר יעקב מאור
    04/03/2009

שימוש בסטרואידים ועליה במשקל אכן יכולים לגרום להצטברות שומן בכבד עם עליה באנזימי כבד. גם מחלה אוטואימונית יכולה לגרום דלקת בכבד. מעורבות כבדית בפוליארטריטיס נודוזה נדירה אלא אם כן המחלה מלווה בזיהום בהפטיטיס B.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו