תפקודי כבד, מחלת וילסון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד, מחלת וילסון
    בני
    06/03/2009

שלום, בחודשים האחרונים תפקודי כבד לא תקינים. הופניתי לרופא כבד שביצע לי שוב בדיקות והפעם (חודשיים אחרי הבדיקה הראשונה) תפקודי הכבד נראים תקינים לחלוטין. הבדיקות הבאות לא תקינת: SMOOTH MUSCLE Ab +1, CERULOPLASMIN – 17 (20-40) מה יכול היה לגרום לתפקודי הכבד להיות גרועים לפני חודש ותקינים עכשיו ? מה אפשר להסיק מהבדיקות? האם CERULOPLASMIN – 17 יכול לרמוז על מחלת ווילסון? או שהערך צריך להיות הרבה יותר נמוך? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד, מחלת וילסון

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    06/03/2009

הרבה מחלןת כולל שפעת יכולות לגרום להפרעה זמנית באנזימי הכבד.
    צרולופלזמין נמוך יכול להיות מסיבות אחרות כולל איבוד חלבונים בשתן וממערכת העיכול, נושאי הגן של וילסון ללא מחלה, כדוגמה.
    יש להמשיך לבצע איסוף שתן ל24 שעות לנחושת ולהחזור לרופא כבד להמשך הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרולופסלמין נמוך

בני
    06/03/2009

זה בהכרח מצביע על בעיה כלשהי ? ואם כן אז משהו חמור או לא ? או שזה גם יכול להיות שום דבר? יש לציין שיש לי אולצרטיב קוליטיס במעיים בסביבות 10 שנים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרולופלזמין

ד''ר יעקב מאור
    08/03/2009

לא ניתן על סמך מכתבך לענות על השאלות. הייתי ממליץ בכל לב כי תפנה להמשך בירור אצל מומחה למחלות כבד שכמובן גם יבדוק לכוון מחלת וילסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו